Stoianoglo a solicitat CSP-ului suspendarea evaluării activității sale. Ce a decis Consiliul?
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo a solicitat CSP-ului suspendarea evaluării activității sale. Ce a decis Consiliul?

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a făcut apel la Consiliul Suprem al Procurorilor (CSP) solicitând suspendarea evaluării activității sale. CSP i-a respins cererea.

Pe 4 noiembrie, președinta țării Maia Sandu a transmis CSP o sesizare prin care a cerut evaluarea activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Pe 23 noiembrie, CSP  a constituit și comisia care va evalua activitatea lui Stoianoglo. Din Comisie fac parte Drago Kos, expert internațional anticorupție, propus de către președinta Maia Sandu; Angela Popil, avocat, propusă de către Ministerul Justiției; Ion Matușenco, avocat, propus de către procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo; Mariana Alexandru, consilier a Procurorului șef al DIICOT, România, propusă de către CSP și Lidia Bulhac, fostul președinte interimar al Curții de Apel Chișinău, propusă de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat fin funcția de procuror general, iar pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Stoianoglo, aflat în arest la domiciliu, susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. Avocații săi au depus o solicitare privind eliberarea sa, în timp ce procurorii au cerut plasarea acestuia în detenție în penitenciar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: