Tauber, de pe scena din PMAN, vrea alegeri anticipate: „Cei care nu se pot descurca cu criza trebuie să plece”
Full Article 3 minutes read

Tauber, de pe scena din PMAN, vrea alegeri anticipate: „Cei care nu se pot descurca cu criza trebuie să plece”

Deputata Partidului ȘOR Marina Tauber a declarat că Mișcarea social-politică „O viață nouă”, care organizează protestul de astăzi, este susținută de conducerea partidului Ilan Șor. În acest fel, Tauber a anunțat de pe scena din PMAN că Mișcarea cere demisia actualei guvernări și vrea alegeri anticipate. 

„Ei ne-au promis o viață mai bună. Ne-au promis pensii, salarii, drumuri, că noi vom trăi ca în Europa. Deocamdată ce avem ca în Europa este marșul LGBT. Jos Guvernul PAS”, a spus Tauber în fața manifestanților.

Deputata a mai declarat că „Maia Sandu, Natalia Gavrilița și Igor Grosu spun că nu sunt bani”. „Nu sunt bani pentru pensii, nu sunt bani pentru compensații, nu sunt bani pentru dumneavoastră – cetățenii Republicii Moldova. Dar pentru LGBT sunt. Știți cât astăzi țara noastră cheltuie pe zi pentru refugiați? 3 milioane de dolari. Ați auzit de așa sume de bani? Dar de voi au uitat toți dragii noștri moldoveni”, a declarat Tauber.

Parlamentara, în fața manifestanților, a cerut demisia actualei guvernări.

„Mișcarea noastră „O nouă viață”, care este susținută de conducerea Partidului ȘOR Ilan Șor, spune că a venit sfârșitul incompetenței. Vrem alegeri anticipate. Cei care nu se pot descurca cu criza trebuie să plece. Demisia. Ei își bat joc de noi, de propriul popor”, a conchis Tauber.

De menționat că în Piața Marii Adunări Naționale are loc un protest împotriva guvernării. Organizatorii sunt mișcarea social-politică „O viață nouă”. În ultimele zile, manifestația a fost susținută de reprezentanții Partidului „ȘOR”, care au acuzat guvernarea PAS că ar încerca să împiedice desfășurarea evenimentului.

Zeci de autocare și microbuze s-au îndreaptat spre capitală. Imagini cu manifestanții aduși organiza au publicat sursele mass media apropiate Partidului ȘOR. Din imagini se vede că participanții au primit tricouri și șepci cu inscripția „O viață nouă”.

Potrivit deputatei Partidului „ȘOR” Marina Tauber, la eveniment sunt așteptați până la 30 de mii de oameni. Organizatorii nu au reușit să instaleze scena. Oamenii legii au montat în jurul guvernului un gard.

Pe 19 iunie, a fost anunțat și desfășurarea unui mare concert, la care ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase.

În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume.

Pe 19 iunie, interpretul rus Egor Kreed și-a anunțat fanii că concertul planificat pentru astăzi nu va avea loc. El și-a cerut scuze și a precizat că va reveni în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: