Teatrul Verde din Chișinău se redeschide cu două concerte, deși lucrările de reparație nu au fost finalizate
Full Article 2 minutes read

Teatrul Verde din Chișinău se redeschide cu două concerte, deși lucrările de reparație nu au fost finalizate

Primăria municipiului Chișinău redeschide Teatrul Verde, după prima etapă de reparație. Informația a fost confirmată, pe 9 iunie, de către primarul Ion Ceban, care a precizat că mai urmează și alte lucrări, care sunt realizate paralel și urmează să fie finalizate în scurt timp. Ulterior va urma și a 2-a etapă de reabilitare. Pe 9 și 10 iunie, Teatrul Verde va găzdui două concerte.

„La etapa actuală progresul lucrărilor ne permite să deschidem Teatrul Verde pentru a primi oaspeți. Este un loc simbol pentru Chișinău, este unul din cele mai mari teatre în aer liber din Europa, fiind o carte de vizită a Chișinăului. (…) Teatrul este solicitat, iar locuitorii sunt dornici de a veni la evenimente. Noi trebuia să valorificăm acest spațiu, deoarece acesta nu a fost reabilitat niciodată și era într-o stare deplorabilă”, a menționat primarul capitalei.

Timp de două zile, pe 9 și 10 iunie, vor fi organizate două concerte de muzică populară și ușoară cu genericul ,,Tezaurul ne unește”. În scenă vor urca mulți artiști de muzică populară și ușoară.

9 IUNIE – ediție de muzică populară – artiștii fiind acompaniați de către Orchestra Națională „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Ansamblul Național ,,JOC” va încinge scena cu dansuri autentice moldovenești. Spectacolul va încununa cu cei mai buni trompetiști ai Republicii Moldova.

10 IUNIE – ediție de muzică ușoară – cu îmbinarea genurilor muzicale și artiști de valoare, acompaniați de Orchestra ,,Simrat”, condusă de Marcel Roșca.

***

Amintim că rima etapă a Proiectului de reparație și modernizare a Teatrului de Vară din Parcul ,,Valea Morilor” a demarat în anul 2022 și a inclus:

– decaparea asfaltului vechi și amenajarea teritoriului;
– amenajarea trotuarelor și căilor de acces;
– instalarea băncilor noi, cu spetează și înlocuirea pilonilor
– amenajarea scenei – la prima etapă;
– au fost amenajate 2 zone pentru foodcourt
– sunt schimbate porțile
– se lucrează la întrările în Teatrul Verde

Teatrului Verde a fost fondat în anul 1957 și are capacitatea de a găzdui circa 10 mii de spectatori în aer liber.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: