Tentați cu dulciuri și animale: câți copii din 25 au plecat de lângă părinți cu persoane străine? Experiment în România
Full Article 2 minutes read

Tentați cu dulciuri și animale: câți copii din 25 au plecat de lângă părinți cu persoane străine? Experiment în România

Experiment social în România. 23 de copii din 25 au plecat de lângă părinți cu persoane străine. Aceștia au fost convinși cu animale și dulciuri. Experimentul a fost realizat de trei studente din Sibiu și a implicat copii cu vârste între 5 și 10 ani, scrie presa română.   

Turnulsfatului.ro scrie că trei studente a Facultății de Științe Economice din Sibiu și-au propus să le arate părinților cum interacționează copiii lor cu străinii și au realizat un experiment social.

Experimentul a fost desfășurat în urmă cu două luni. Studentele au spus că s-au confruntat cu o provocare majoră: reticența părinților de a se implica activ în propunerea lor. Cu toate acestea au reușit să-și ducă experimentul social la capăt cu ajutorul a 25 de copii implicați, cu vârste între 5 și 10 ani.

Cu acordul părinților, cele trei studente au reușit să convingă 23 de copii să le urmeze într-o zonă în care nu mai puteau fi văzuți de cei care-i supravegheau. Doar doi copii au refuzat. Fetele au spus că au fost impresionate, dar și îngrijorate în același timp de rezultatele experimentului lor.

„Am observat că mulți copii sunt insuficient de pregătiți să facă față unor astfel de situații și, în consecință, sunt expuși riscului. Din cei 25 de copii care au participat la evenimentele efectuate, majoritatea nu au trecut experimentul. Ne dorim să folosim acest experiment ca o oportunitate de a trage un semnal de alarmă și de a sublinia importanța educației și a dialogului deschis între părinți și copii cu privire la siguranța personală, mai ales atunci când este vorba despre interacțiunea cu străinii. Copiii nu trebuie să plece niciodată cu un străin, indiferent cât de drăguț este sau de ce le oferă”, au comunicat fetele.

Cei 23 de copii au fost convinși să le urmeze cu animale și dulciuri. Experimentul social a avut loc într-o grădină zoologică și parcuri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: