TikTok, din nou disponibil în SUA „în urma eforturilor preşedintelui Trump”

TikTok a anunţat pe 19 ianuarie că îşi restabileşte serviciile în Statele Unite ale Americii. Potrivit Hotnews, anunțul a fost făcut după ce în cursul zilei preşedintele ales Donald Trump a declarat că va reactiva accesul la aplicaţie pe teritoriul Statelor Unite atunci când va reveni la putere, pe 20 ianuarie. 

„În urma eforturilor preşedintelui Trump, TikTok este din nou disponibil în SUA”, a comunicat platforma într-un mesaj către utilizatori.

Înainte de aceasta, a comunicat sursa, TikTok a emis un comunicat după ce utilizatorii din SUA au raportat că au putut accesa site-ul web al serviciului deţinut de chinezi, în timp ce aplicaţia TikTok, mult mai utilizată, a început să revină online pentru unii utilizatori cu doar câteva servicii de bază.

„În concordanţă cu furnizorii noştri de servicii, TikTok este în curs de restabilire a serviciului”, a afirmat TikTok în comunicatul anterior, în care îi mulţumea, de asemenea, lui Trump pentru că „a oferit claritatea şi asigurarea necesare furnizorilor de servicii că nu vor fi penalizaţi (pentru) furnizarea TikTok către peste 170 de milioane de americani şi pentru că a permis ca peste 7 milioane de întreprinderi mici să prospere”.

TikTok a încetat să mai funcţioneze pentru utilizatorii americani la sfârşitul zilei de 18 ianuarie, înainte ca legea care îl interzice din motive de securitate naţională să intre în vigoare – pe 19 ianuarie. Oficialii americani au avertizat că, sub conducerea societăţii-mamă chineze ByteDance, exista riscul ca datele americanilor să fie utilizate în mod abuziv.

Trump a anunţat că va „prelungi perioada înainte ca interdicţiile legii să intre în vigoare, astfel încât să putem încheia o înţelegere pentru a ne proteja securitatea naţională”. „Mi-ar plăcea ca Statele Unite să aibă o poziţie de acţionariat în proporţie de 50% într-o societate mixtă”, a scris Trump, într-un mesaj publicat pe rețeaua sa de socializare, Truth Social. Trump anunțase anterior că, cel mai probabil, va acorda TikTok o amânare de 90 de zile a interdicţiei după ce va prelua funcţia, o promisiune citată de TikTok într-un anunţ postat utilizatorilor pe aplicaţie.

În 2020, a menționat sursa, Trump a vrut să interzică aplicaţia de videoclipuri scurte din cauza temerilor că societatea împărtăşeşte informaţiile personale ale americanilor cu guvernul chinez. Mai recent, Trump a declarat că are „un loc cald în inima (sa) pentru TikTok”, atribuind aplicaţiei meritul de a-l fi ajutat să câştige electoratul tânăr în alegerile din 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

De ce transportatorii sunt împotriva sistemului e-Bilet? Șeful APOTA: „Vorbim despre corupție la nivel înalt”

Șeful Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa, acuză de monopol în domeniul caselor de marcat destinate transportatorilor. Potrivit lui Alexa, prin instaurarea sistemului electronic e-Bilet, autoritățile „impun utilizarea unui singur model de casă de marcat, produsă de o firmă anumită“. Șeful asociației a făcut aceste declarații în cadrul emisiunii NM «Есть вопросы».

Fiind întrebat de ce transportatorii sunt împotriva sistemului electronic e-Bilet propus de autorități, Alexa aprecizat că în realitate „asta înseamnă că trebuie să aibă doar o casă de marcat, de un anumit model, care nu se găsește în alte țări”.

„În perioada în care Ministerul Infrastructurii dezvolta aceste acte normative, niște băieți isteți au făcut deja comenzi pentru aceste aparate. În momentul intrării în vigoare a acestor norme, ei au importat aparatele și ne-au oferit imediat spre vânzare, susținând că suntem deja obligați să le cumpărăm. Și se poate lucra practic doar cu un singur tip de casă de marcat, cu altele fiind aproape imposibil”, a declarat Alexa.

El a menționat că această situație „ridică suspiciuni de corupție la înalt nivel”.

„Vorbim acum despre corupție, corupție la un nivel foarte înalt, când oamenii își creează reguli pentru propriul lor business, emit hotărâri de guvern ca să ne oblige să le cumpărăm aparatele lor”, a mai spus șeful asociației.

Alexa a precizat că transportatorii nu se opun încasării chitanțelor sau plăților cu cardul, ci contestă obligația de a achiziționa aparatele de la o singură companie.

Anterior, Guvernul a reacționat la acuzațiile APOTA legate de posibile scheme de corupție. Executivul a invitat toate părțile care dețin informații relevante să le prezinte organelor competente.

Amintim că transportatorii va organiza primul protest, din cele trei planificate, în data de 9 iulie. Anterior, pe 24 iunie, transportatorii au acuzat Ministerul Infrastructurii și Agenția Națională Transport Auto (ANTA) de inacțiune, dar și presupuse abuzuri și scheme de corupție. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a transmis un apel public, în care avertizează că lipsa metodologiei tarifare, impunerea sistemelor electronice e-GPS și e-Bilet, precum și obligația de adaptare a tuturor vehiculelor pentru persoanele cu dizabilități pun în pericol activitatea transportatorilor. Aceștia au amenințat, atunci, cu proteste, dacă autoritățile nu vor ține cont de nemulțumirile lor.

În reacție, Guvernul a transmis că a luat act de solicitarea publică, dar soluționarea problemelor ține de competența Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. În ceea ce privește acuzațiile APOTA legate de posibile scheme de corupție, Executivul a invitat toate părțile care dețin informații relevante să le prezinte organelor competente.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: