Toți cei care au fost vaccinați anti COVID-19 pot intra liber pe teritoriul Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Toți cei care au fost vaccinați anti COVID-19 pot intra liber pe teritoriul Republicii Moldova

Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește până în data de 15 februarie 2021. Decizia CNESP reiterează măsurile de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

O prevedere aparte vizează persoanele care dețin un act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19. Astfel, acestor persoane le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de țara din care vin, fără a fi obligate să completeze fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare de 14 zile.

Decizia a fost aprobată la ședința Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică din 13 ianuarie, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Amintim că primele doze de vaccin împotriva coronavirusului ar putea ajunge în Republica Moldova până la sfârșitul lunii curente. Informația a fost prezentată de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) Tatiana Zatîc, pe 11 ianuarie. Imunizarea ar putea începe în februarie. Aceasta va fi voluntară și gratuită.

Potrivit CNESP, situaţia epidemiologică rămâne a fi nefavorabilă. În Republica Moldova, până la data de 10 ianuarie 2021 au fost înregistrate în total 149 391 cazuri, dintre care 3 139 decese și 138 440 au fost vindecate, iar 7 812  rămân a fi cazuri active. 4 974 persoane au forme ușoare ale bolii și urmează tratament la domiciliu, iar 2 540 persoane sunt spitalizate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: