Campania de vaccinare împotriva COVID-19, lansată oficial în Moldova
Full Article 2 minutes read

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, lansată oficial în Moldova

La 1 martie, Moldova a lansat oficial campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Secretarul de stat Tatiana Zatîc a anunțat acest lucru la o conferință de presă a Ministerului Sănătății. Vaccinul va fi administrat începând cu 2 martie.

Ministerul Sănătății a declarat că 21 600 de doze de vaccinuri furnizate de autoritățile române se află în depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. În zilele următoare, Ministerul Sănătății așteaptă un alt lot de vaccinuri, în cadrul programului COVAX.

Distribuția vaccinurilor în raioanele țării va începe pe 2 martie. Din cele 21 600 de doze, 10 200 vor fi distribuite în raioanele Moldovei. Pentru Transnistria, din acest lot vor fi alocate 1 800 de doze de vaccin.

Sunt necesare două doze pentru a vaccina o persoană, la opt săptămâni distanță.

Conform planului autorităților, vaccinarea va fi efectuată în trei etape. În primele două luni de vaccinare, este planificată vaccinarea a 70 de mii de lucrători medicali și asistenți sociali.

În cea de-a doua etapă, în următoarele patru luni, persoanele de peste 60 de ani, persoanele cu boli cronice, profesorii, polițiștii, militarii și lucrătorii din închisori vor fi vaccinați. Potrivit Ministerului Sănătății, acesta este de aproximativ 733 mii de persoane.

A treia etapă, în care restul populației va fi vaccinată, va dura până la formarea imunității colective în țară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: