Ucraina ar putea ajuta Moldova să își întărească securitatea. Inclusiv pe cea energetică
Full Article 2 minutes read

Ucraina ar putea ajuta Moldova să își întărească securitatea. Inclusiv pe cea energetică

Ucraina ar putea ajuta Republica Moldova să își întărească securitatea, inclusiv pe cea energetică. Asigurarea vine din partea ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu omologul său moldovean, Nicu Popescu, la Praga.  

„În marja întrevederilor din cadrul Gymnich de la Praga, am discutat cu ministrul de Externe al Moldovei, Nicu Popescu, despre cum poate Ucraina să ajute Moldova să își întărească securitatea, inclusiv pe cea energetică, dar și alte subiecte bilaterale și regionale”, a anunțat Dmitro Kuleba pe pagina sa de Twitter.

„Am discutat o serie largă de subiecte, începând cu agresiunea brutală a Rusiei și riscurile pe care le prezintă centrala nucleară de la Zaporojie, până la cooperare în domeniul energetic și cel al infrastructurii, dar și pașii necesari pentru a adera la UE”, a scris la rândul său, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, pe pagina sa de Twitter.

Amintim că vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, se află într-o vizită la Praga. Oficialul moldovean  conduce delegația țării noastre la reuniunea Gymnich a miniștrilor de externe ai Uniunii Europene, care va are loc în perioada 30 – 31 august. În cadrul reuniunii din acest an, potrivit MAEIE, miniștrii europeni vor discuta două subiecte principale: agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei și relațiile UE cu Africa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: