Un luptător moldovean de stil liber a devenit vicecampion mondial: a obținut argintul în Albania 
Full Article 2 minutes read

Un luptător moldovean de stil liber a devenit vicecampion mondial: a obținut argintul în Albania 

Sportivul moldovean Ion Demian a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de lupte la tineret, rezervat vârstei sub 23 de ani. Competiția are loc în aceste zile în Albania. Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a precizat că Demian a devenit vicecampion mondial după ce a trecut de reprezentanții Georgiei, Kazahstanului și Ucrainei. A cedat doar în fața sportivului din Turcia. 

Luptătorul de stil liber Ion Demian a obținut medalia de argint în cadrul Campionatului Mondial de lupte la tineret, rezervat vârstei sub 23 de ani. Competiția are loc în aceste zile în orașul Tirana, Albania. Sportivul nostru a cedat doar în finala categoriei de până la 92 kg, în fața turcului Muhammed Gimri, scor 1-3 și a devenit vicecampion mondial. Până a ajunge la acest succes, Ion Demian a trecut succesiv de reprezentanții Georgiei, Kazahstanului și Ucrainei”, a anunțat Ministerul de la Chișinău.

Potrivit instituției, atât sportivul cât și antrenorii săi vor fi premiați în cadrul Galei Sportului organizată tradițional în luna decembrie de Ministerul Educației și Cercetării.

Un luptător moldovean de stil liber a devenit vicecampion mondial: a obținut argintul în Albania 

mec.gov.md

În iulie 2022, luptătorul moldovean Ion Demian a devenit campion european Under 20. Demian a câștigat titlul de campion la categoria de 92 de kg. În finala de la Roma, moldoveanul l-a surclasat cu 11-1 pe georgianul Andro Margishvili


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: