Un nou partid unionist va fi constituit în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Un nou partid unionist va fi constituit în Republica Moldova

Boris Volosatîi, directorul liceului Gheorghe Asachi din Chișinău, a câștigat alegerile pentru postul de deputat al parlamentului român. Într-un briefing de presă, organizat pe 7 decembrie, el a promis că va începe să discute un acord privind înfrățirea Republicii Moldova cu România. El a mai spus că în curând va apărea în Moldova o nouă forță politică, asociată cu Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), conform listelor cărora a fost ales în parlamentul român. El a mai spus că în curând va apărea în Moldova o nouă formațiune politică, care va coopera cu AUR. El a menționat că formațiunea va fi „conservatoare” și va susține valorile familiale, bisericești și naționale. Potrivit acestuia, o astfel de formațiune politică este necesară nu numai în România, ci și în Moldova.

„S-a demonstrat că așa o forță nouă, conservatoare, care pune în valoare familia, națiunea, biserica și libertatea e un lucru necesar politicului și cetățeanului. Reieșind din aceste condiții, declarăm că în Republica Moldova va apărea o nouă forță politică – care va avea o strânsă interacțiune cu AUR. AUR va avea reprezentare în Republica Moldova”, a declarat Volosatîi.

Menționăm că directorul Liceului Teoretic român-francez „Gheorghe Asachi” de la Chișinău, Boris Volosatîi, a ajuns deputat în Parlamentul României, după ce a candidat pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), care a obținut un scor de 8,65% de voturi, conform primelor date oficiale, prezentate de Biroul Electoral Central al României.

„Nu vom uita promisiunile noastre. AUR intră în Parlament cu certitudine, avem circa 25% de pe diaspora. Asta înseamnă și un senator din diaspora. Toate întrebările vor fi realizate în acest mandat. Munca noastră începe de astăzi. Vom aduce după cum v-am promis dreptatea pentru România și dreptate pentru români.

De asemenea, reamintim că, pe 1 ianuarie 2021, acestuia îi expiră mandatul de director al liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău.

La alegerile parlamentare din Republica Moldova din 24 februarie, Boris Volosatîi a participat în calitate de candidat pe aceeași circumscripție, care a fost însă câștigată de Andrei Năstase.

Amintim că formațiunea politică Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost creată în septembrie 2019 și e condusă de George Simion.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: