„Unii pretori nu au înțeles corect”. Primarul Chișinăului a explicat motivul pentru care unele gherete au fost redeschise
Full Article 2 minutes read

„Unii pretori nu au înțeles corect”. Primarul Chișinăului a explicat motivul pentru care unele gherete au fost redeschise

Gheretele și chioșcurile din capitală trebuie să rămână închise. Precizarea a fost făcută de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” din 27 aprilie.

Edilul a menționat că pe parcursul zilei de luni, 27 aprilie, unele gherete au funcționat din cauza faptului că pretorii de sector nu au înțeles corect dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Dimineața, în cadrul ședinței primăriei, s-a discutat acest subiect, pentru că pot fi diferite interpretări. Unii pretori au înțeles într-un fel, alții în alt fel. După amiaza, am precizat și am anunțat că, deocamdată, nu pot funcționa. Noi nu facem constatări, este munca organelor de drept. În Dispoziția Comisiei scrie clar că nu au dreptul să activeze, în pofida indignărilor, fie că sunt chioșcuri de ziare sau gherete pentru cafea”, a explicat Ceban.

Totuși, administratorii gheretelor și chișcurilor care au funcționat pe parcursul zilei de ieri, cel mai probabil, nu vor fi amendați, pentru că nu a existat o interpretare clară a Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, a menționat Ion Ceban.

Preicizăm că într-un comunicat publicat ieri, 27 aprilie, pe site-ul Primăriei Chișinău se menționează că „chioșcurile care vând ziare și gheretele unde se comercializează cafea și gustări, rămân în continuare închise, întrucât acestea fac parte din sectorul HoReCa, activitatea cărora încă nu a fost reluată”.

Pe data de 17 martie în Republica Moldova a fost decretată stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou. Prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale s-a decis închiderea tuturor agenților economici din domeniul HoReCa.

Începând de luni, 27 aprilie, guvernul a renunțat la unele măsuri de restricție și a permis plimbările în parcuri și păduri. La fel, au fost redeschise majoritatea unităților de comerț cu amănuntul, nu și cele din centrele comerciale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: