USB sare în apărarea AUR și cere scoaterea în afara legii a Partidului Socialiștilor
Full Article 2 minutes read

USB sare în apărarea AUR și cere scoaterea în afara legii a Partidului Socialiștilor

Liderul Uniunii Salvați Basarabia (USB) s-a arătat indignat de declarația lui Igor Dodon cu privire la participarea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile parlamentare din iulie. Într-o postare publicată pe 7 mai, Valeriu Muntean a îndemnat forțele unioniste să facă front comun în vederea scrutinului. De asemenea, acesta a solicitat scoaterea Partidului Socialiștilor (PSRM) în afara legii.

„Uniunea Salvați Basarabia condamnă atacul împotriva democrației al uzurpatorului Igor Dodon și cere scoaterea partidului finanțat ilegal de Moscova în afara legii. Expiratul Kremlinului se opune participării la alegerile anticipate a unui partid unionist, Alianța pentru Unirea Românilor”, a scris Munteanu și a menționat că AUR funcționează legal în Moldova.

Reacția vine după ce, în cadrul videoblogului publicat pe 7 mai, Igor Dodon a criticat inițiativa AUR de a participa la scrutinul parlamentar.

„Cei care vor să lichideze Republica Moldova și să unească pământul nostru cu România vor în Parlamentul Moldovei”, a declarat Igor Dodon.

***

Pe 5 mai, în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat la București, copreședintele AUR George Simion a anunțat că formațiunea va participa la scrutinul parlamentar planificat pentru 11 iulie. La eveniment au participat și prim-vicepreședntele AUR Boris Volosatîi, directorul Liceului Gheorghe Asachi din Chișinău, deputat în Parlamentul României, dar și membrul formațiunii, Vlad Bilețchi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: