Vântul a provocat ravagii în țară: 28 de localități au rămas fără energie electrică
Full Article 1 minutes read

Vântul a provocat ravagii în țară: 28 de localități au rămas fără energie electrică

În urma vântului puternic înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova pe 12 martie, cel puțin în două localități au fost înregistrate prejudicii.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în localitatea Hârtop, raionul Cimișlia, vântul a smuls de pe acoperișul gimnaziului din sat circa 820 metri pătrați de țiglă metalică. La fața locului activează Comisia pentru situații excepționale teritoriale pentru estimarea prejudiciului.

Condițiile meteo nefavorabile au creat prejudicii și în localitatea Maximovca, raionul Anenii Noi, unde acoperișul stației tehnico experimentale a Universității Agrare din Moldova a fost deteriorat. Potrivit estimărilor, vântul a smuls 519 metri pătrați de țiglă metalică. Prejudiciul material nu a fost deocamdată evaluat.

În ambele cazuri nu au fost raportate victime.

Conform informațiilor oferite de furnizorii de energie electrică, rafalele de vânt au lăsat parțial fără curent electric 28 de localități din 9 raioane. Către orele 17:00 a zilei de 12 martie, toți consumatorii au fost reconectați la energie. În localitățile afectate activează Comisiile pentru situații excepționale raionale pentru estimarea pagubelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: