Victoria Furtună, după ce și-a exprimat votul: „Am votat pentru o Moldovă furtunoasă”

Victoria Furtună, candidat la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, a și-a exercitat dreptul de vot în cadrul scrutinelor din 20 octombrie. În cadrul unor declarații de presă, ea menționat că a votat pentru o Republică Moldovă „furtunoasă” și  care să aibă „relații bune cu toate țările lumii”.

Victoria Furtună a votat la secția de votare din incinta Școlii Profesionale Hâncești.

Ulterior, concurenta electorală a oferit declarații de presă pentru TV6, televiziune afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, a cărei licență de emisie a fost retrasă, dar continuă să activeze online.

Am votat pentru viitorul Republicii Moldova, pentru o Moldova furtunoasă, pentru o Moldovă care are relații bune cu toate țările lumii. Am votat pentru noi, poporul. Am votat pentru a restabili istoria țării noastre, limba țării noastre și credința în bunul Dumnezeu. Și vă asigur să împreună vom fi creatorii unei noi Moldove”, a spus Victoria Furtună.

Precizăm că Victoria Furtună este ex-procuror, care a ajuns în atenția publică în martie 2024, după ce a demisionat de la Procuratura Anticorupție.

Pe 30 iulie, aceasta și-a anunțat, prin intermediului unui videoclip, intenția de a candida pentru funcția de președinte al țării. Mesajul a fost filmat în orașul Tiraspol, regiunea transnistreană, pe fundalul unui monument sovietic și steagului nerecunoscut al acestei regiuni a Republicii Moldova, care nu este controlată de autoritățile constituționale.

Victoria Furtună a fost înregistrată în cursa prezidențială în data de 24 septembrie, iar ulterior în presă au apărut informații despre faptul că ar fi una dintre candidații susținuți de oligarhul fugar Ilan Șor la scrutinele din 20 octombrie. Aceasta nu a negat informațiile respective.

***

Pe 20 octombrie, în Republica Moldova au loc alegeri prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Getty Images/imagine simbol

Întârziere de peste 28 de ore. Pasagerii zborului Paris–Chișinău pot solicita o compensație de 400 euro

Zborul de pe ruta Paris–Chișinău, care a suferit o defecțiune tehnică la aeronavă, a înregistrat o întârziere de peste 28 de ore. Cei 189 de pasageri ai cursei au dreptul să solicite o compensație în valoare de 400 de euro. Informația a fost comunicată de Autoritatea Aeronautică Civilă, care a anunțat că decolarea noii aeronave, identificată de operatorul aerian, a fost programată pentru ora 14:20, ora locală Paris. Astfel, ținând cont de cele comunicate de Autoritate, zborul ar fi trebuit deja să decoleze.

Autoritatea Aeronautică Civilă a precizat că zborul care a înregistrat întârzieri este operat de SkyUp Malta.

„Zborul întârziat Paris–Chișinău urmează să decoleze în aproximativ 40 de minute, (14:20 ora locală Paris) având la bord 189 de pasageri”, au comunicat reprezentanții Autorității Aeronautice în jurul orei 15:00.

Reprezentanții Autorității au mai spus că „întârzierea este de peste 28 de ore, iar potrivit reglementărilor în vigoare privind drepturile pasagerilor, aceștia pot solicita o compensație în valoare de 400 euro per pasager, având în vedere distanța ortodromică”. „De asemenea, în astfel de situații, operatorul are obligația de a asigura hrană, băuturi, cazare și transport pentru pasagerii afectați. În cazul în care nu li s-au oferit aceste servicii, pasagerii sunt încurajați să se adreseze cu o petiție Autorității Aeronautice Civile”, au declarat reprezentanții instituției.

Amintim, cu câteva ore în urmă, la ora 11:04, reprezentanții Autorității Aeronautice Civile anunțau că un zbor de pe ruta Paris–Chișinău înregistrează o întârziere semnificativă din cauza unei defecțiuni tehnice la aeronavă. Instituția preciza că operatorul aerian a identificat deja o altă aeronavă, iar îmbarcarea pasagerilor „urmează să înceapă în scurt timp”.

Ai zbor întârziat, anulat sau bagaj pierdut? Vezi aici drepturile pasagerilor avia.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: