Victoria Furtună, după ce și-a exprimat votul: „Am votat pentru o Moldovă furtunoasă”
Full Article 2 minutes read

Victoria Furtună, după ce și-a exprimat votul: „Am votat pentru o Moldovă furtunoasă”

Victoria Furtună, candidat la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, a și-a exercitat dreptul de vot în cadrul scrutinelor din 20 octombrie. În cadrul unor declarații de presă, ea menționat că a votat pentru o Republică Moldovă „furtunoasă” și  care să aibă „relații bune cu toate țările lumii”.

Victoria Furtună a votat la secția de votare din incinta Școlii Profesionale Hâncești.

Ulterior, concurenta electorală a oferit declarații de presă pentru TV6, televiziune afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, a cărei licență de emisie a fost retrasă, dar continuă să activeze online.

Am votat pentru viitorul Republicii Moldova, pentru o Moldova furtunoasă, pentru o Moldovă care are relații bune cu toate țările lumii. Am votat pentru noi, poporul. Am votat pentru a restabili istoria țării noastre, limba țării noastre și credința în bunul Dumnezeu. Și vă asigur să împreună vom fi creatorii unei noi Moldove”, a spus Victoria Furtună.

Precizăm că Victoria Furtună este ex-procuror, care a ajuns în atenția publică în martie 2024, după ce a demisionat de la Procuratura Anticorupție.

Pe 30 iulie, aceasta și-a anunțat, prin intermediului unui videoclip, intenția de a candida pentru funcția de președinte al țării. Mesajul a fost filmat în orașul Tiraspol, regiunea transnistreană, pe fundalul unui monument sovietic și steagului nerecunoscut al acestei regiuni a Republicii Moldova, care nu este controlată de autoritățile constituționale.

Victoria Furtună a fost înregistrată în cursa prezidențială în data de 24 septembrie, iar ulterior în presă au apărut informații despre faptul că ar fi una dintre candidații susținuți de oligarhul fugar Ilan Șor la scrutinele din 20 octombrie. Aceasta nu a negat informațiile respective.

***

Pe 20 octombrie, în Republica Moldova au loc alegeri prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: