VIDEO A cui e Crimeea? Ce răspunde primarul de Chișinău
Full Article 2 minutes read

VIDEO A cui e Crimeea? Ce răspunde primarul de Chișinău

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a fost întrebat a cui este Crimeea. Edilul a menționat că a comunicat și anterior, dând de înțeles că Crimeea este a Ucrainei. 

În cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău, primarul a fost întrebat: „Cum considerați, Crimeea a cui este?”.

La rândul său edilul, tot el lider al partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN), a răspuns: „Eu am spus, eu pledez pentru integritatea teritorială a Ucrainei”.

 

În cadrul aceleiași emisiuni, Ceban a vorbit despre congresul partidului MAN. El a spus că evenimentul va avea loc pe 21 decembrie, ulterior vor fi depuse actele pentru înregistrarea oficială a formațiunii.

Edilul a mai spus că-și dorește ca partidul să obțină majoritatea în Consiliul Municipal Chișinău la alegerile locale pentru a-și duce la bun sfârșit toate proiectele demarate în capitală.

La fel, primarul Chișinăului a declarat că formațiunea sa va participa pe cont propriu la următoarele alegeri, nefiind deocamdată luată în considerare eventualitatea participării la scrutin într-un bloc electoral.

***

Amintim că primarul capitalei Ion Ceban a anunțat crearea Mișcării Alternativa Națională încă pe data de 30 decembrie 2021. La aproape un an, pe 23 august 2021, de la tribuna municipalității, Ceban a anunțat că MAN va fi o mișcare politică. Edilul de Chișinău a spus că noua formațiune, care își propune a fi una pro-europeană, „va apăra interesele tuturor cetățenilor Republicii Moldova”.

Recent, primarul a anunțat că a fost luată decizia privind simbolica și culoarea care va reprezenta MAN.

De precizat că în aprilie 2022, edilul s-a expus asupra războiului din statul vecin. Ceban a declarat că în Ucraina este război, iar pentru atrocitățile comise la Bucea nu pot exista scuze. Totuși, edilul a precizat că este important să existe o anchetă internațională, care să stabilească ce s-a întâmplat și să se pronunțe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: