(video) Antreprenorul Petru Pitușcan: Afacerea trebuie mereu modernizată pentru a ține pasul cu tendințele vremii
Full Article 3 minutes read

(video) Antreprenorul Petru Pitușcan: Afacerea trebuie mereu modernizată pentru a ține pasul cu tendințele vremii

Astăzi, vom face cunoștință cu Petru Pituşcan şi povestea unei afaceri profitabile din or. Călăraşi. Antreprenorul, noul erou al campaniei „#FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri!”,  și-a început activitatea de la câteva afaceri mici, iar acum deține un frigider industrial de 1.000 de metri pătrați.

Cum a avut loc debutul în business, care sunt avantajele unui frigider industrial, ce soluții a găsit întreprinzătorul pentru a rezolva problema lipsei forței de muncă în domeniul agricol, cum poți reduce cheltuielile legate de consumul energiei electrice a unui frigider industrial – toate acestea, precum și multe altele le puteți afla urmărind reportajul realizat de echipa Agro TV Moldova.

Întreprinderea SRL PETROPIT-AGRO se ocupă cu producerea mâncării pentru animale și a nutrețurilor pentru gospodăriile domestice. Pe lângă aceasta, antreprenorul deține o livadă de prune și viță-de-vie. Fructele, destinate exportului, pe care le crește împreună cu familia le depozitează în propriul frigider industrial cu o capacitate de 1.000 m2. Și pentru că cererea este mare, prestează serviciul de depozitare și altor fermieri din regiune.

În cazul businessului antreprenorului Petru Pituşcan, lansat în 2009, cheia succesului întregii afaceri este familia, datorită căreia o problemă acută în sectorul agricol, și anume lipsa forței de muncă, a fost diminuată. „Este o afacere de familie, de aceea mai mult membrii familiei activăm în cadrul acestei afaceri. Soția, părinții, frații, acesta este punctul de sprijin”, ne-a relatat fermierul Petru Pitușcan.

Antreprenorul mereu gândește strategic și consideră că trebuie să investești, pentru a-ți dezvolta afacerea. În domeniul agroindustrial, ai nevoie de utilaje și tehnică de ultimă generație, pentru a-ți crește veniturile. „Fiecare afacere trebuie mereu modernizată ca să fim în ritm cu timpul”, a subliniat antreprenorul. După ce și-a construit propriul frigider industrial, lucrările asupra căruia au fost terminate în 2020, a venit timpul pentru un nou pas și o nouă investiție. „Vrem să instalăm panouri fotovoltaice, pentru a reduce din consumul de energie și să-l eficientizăm. Practic 20-30 % din costuri se duc pe energia electrică”, a adăugat Petru Pitușcan.

Vă invităm să urmăriți campania „#FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri”  şi alte istorii de succes ale antreprenorilor pe platformele FinComBank!

Urmăriți pagina fincombusiness pe Facebook, o platformă creată pentru businessul din Moldova, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre produsele şi serviciile Băncii pentru business, life hacks, sfaturi şi business case-uri, promoții şi oferte speciale, interviuri cu experții, precum și istorii de succes ale antreprenorilor din Moldova şi multe altele.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: