VIDEO Aventura a doi bloggeri români la Sankt Petersburg: „N-aș vrea să spun că e discriminare, dar așa pare”
Full Article 4 minutes read

VIDEO Aventura a doi bloggeri români la Sankt Petersburg: „N-aș vrea să spun că e discriminare, dar așa pare”

Doi vloggeri de turism din România, care au vizitat recent și Republica Moldova, susțin că nu au fost lăsați să intre în piața centrală din Sankt Petersburg, Rusia, în noaptea de Revelion, din cauză că ar fi români. Într-un final, tinerii au ajuns în piață prin altă intrare, însă s-au declarat dezamăgiți de experiența trăită și spun că au asistat la „cel mai plictisitor Revelion”. De menționat că manifestările din centrul orașului Sankt Petersburg au fost anulate de autoritățile ruse din cauza atacului asupra orașului Belgorod.

Cosmin Avram și iubita sa, ambii vloggeri din România, au ajuns la Sankt Petersburg după ce au vizitat capitala Rusiei, Moscova. Cuplul a ales să petreacă noaptea dintre ani în Piața Palatului din oraș. Pentru a ajunge în piața centrală, însă, vizitatorii urmau să treacă mai multe controale. Videoclipul postat pe Youtube, care a adunat în 3 zile peste 300 de mii de vizualizări, arată rânduri de oameni, care așteaptă să treacă de filtrele poliției.

„Pur și simplu nu înțeleg de ce toată lumea intră, dar noi nu. La primul control am trecut fără probleme, dar după ce am stat la coadă, în capăt, ne-au întors din drum fără nici un fel de explicație clară. Inițial au controlat totul, am scos totul din geantă. A văzut că nu prea știu rusă, i-am zis că sunt turist. A întrebat de unde sunt și i-am zis România. Atunci mi-a cerut pașaportul, s-a uitat, la colegii lui, i-a zis că „romanskii” (nr. red: român), și a zis că „net” (nr. red: nu). Ne-au dat afară. Foarte dubios. Nu aș vrea să spun că e discriminare, dar cam așa pare. Am vrut să vă arătăm focurile de artificii de mai aproape, dar se pare că nu avem dreptul”, a declarat Cosmin Avram.

Cei doi vloggeri nu au cedat și au încercat să ajungă în Piață printr-un alt punct de control.

„Am trecut după al patrulea control, ca prin urechile acului. Nu trebuie să spui că ești român. Acolo am făcut greșeala și am spus că suntem din România. Atâta strictețe nu am văzut niciodată până acum”, a mai spus vloggerul.

Ajunși în Piața Palatului, cei doi vloggeri din România s-au arătat, însă, dezamăgiți de cele văzute.

„Așa arată piața, mai multă poliție decât oameni. Am trecut prin atâtea obstacole doar ca să ne uităm la filme. Pe scenă e același film, care se repetă la nesfârșit. (…) Cred că este unul dintre cele mai plictisitoare revelioane.  (…) Am stat șase ore în frig degeaba. Muzică nu, concert – nu, nimic. Un film vechi de pe timpuri,și cam atât. Un adevărat eșec. Cele trei persoane de la securitate și-au zis că noi, ca și români, nu avem dreptul să ascultăm discursul lui Putin. Alt motiv nu văd”, a mai spus vloggerul.

De menționat că manifestările din centrul orașului Sankt Petersburg au fost anulate de autoritățile ruse din cauza atacului asupra orașului Belgorod.

Cuplul de români a vizitat recent și Republica Moldova, pentru prima dată. Cazați la Chișinău, ei s-au arătat încântați de moldoveni și locurile din capitală. „Moldova nu este cea mai săracă țară din Europa, așa cum susțin mulți”, au spus ei în concluzie. O lună mai târziu, cei doi au ajuns și în regiunea transnistreană, pe care au caracterizat-o drept „o mică Rusie”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: