VIDEO „Bun-venit, Europa, la noi acasă”. În ajunul summitului din 1 iunie a fost lansat un spot video dedicat reuniunii
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Bun-venit, Europa, la noi acasă”. În ajunul summitului din 1 iunie a fost lansat un spot video dedicat reuniunii

În ajunul Summitului Comunității Politice Europene a fost elaborat un spot video dedicat reuniunii găzduite de țara noastre. Filmulețul, potrivit organizatorilor evenimentului, „promovează valorile, tradițiile și aspirațiile noastre europene”. 

Filmulețul a devenit viral în mediu online și promovează valorile, tradițiile și aspirațiile noastre europene. Prin promovarea acestuia, organizatorii își propun să încurajeze cetățenii Moldovei, atât de acasă cât și din diasporă, să se bucure și să devină mândri de acest moment simbolic al țării noastre. Și asta pentru că întreaga lume va avea ocazia să ne cunoască așa cum suntem: omenoși, harnici, deschiși la suflet, dar principiali față de valorile în care credem, liberi în gândire și respectuoși față de cei din jur și încrezători în viitorul țării noastre”, se arată într-o declarație a organizatorilor evenimentului.

Se mai menționează că „pentru cetățenii Republicii Moldova, summitul are o semnificație crucial, fiind o recunoaștere internațională, și o oportunitate de a întări legăturile  noastre cu țările europene – cu lumea liberă”.

Astfel, Moldova va contribui la Europă mai bine conectată și mai stabilă. Bun-venit, Europa, la noi acasă!”, au conchis organizatorii summitului.

 

Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie va avea loc la Bulboaca, raionul Anenii Noi, și va fi găzduit de complexul vitivinicol Castel Mimi. Cum se desfășoară pregătirile pe traseul Chișinăul – Bulboaca puteți vedea în reportajul NM.

În acest context că Inspectoratul General al Poliției a anunțat o serie de măsuri de securitate pentru Summit-ul din 1 iunie, de la Chișinău. Poliția a precizat că Moldova își va închide spațiul aerian pentru avioanele civile în perioada 1-2 iunie, precum și pentru dronele civile, în perioada 31 mai-2 iunie. Excepție vor face doar aeronavele civile. Totodată, oamenii legii au îndemnat populația să dețină în această perioadă un act de identitate, iar șoferii – să evite străzile principale. Rutele alternative pentru care pot opta cetățenii și șoferii în perioada  31 mai – 1 iunie pot fi consultate AICI.

Pe 30 mai, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a oferit mai multe detalii cu privire la programul summitului din 1 iunie care va avea loc în Republica Moldova. Oficialul a declarat că evenimentul va începe la 10:30, la Castelul Mimi, cu o sesiune plenară „în care liderii vor avea ocazia să exprime poziția statelor pe anumite domenii”.

La summit și-au confirmat prezența 48 de delegații dintr-un total de 50 de țări. Precizările au fost făcute pe 30 mai de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu. Ce ține de probabilitatea unei vizite a președintelui ucrainean în Moldova, Popescu a spus că informația va fi cunoscută de public în ziua summitului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: