VIDEO Explozie la o fabrică din Taiwan: cel puţin 5 morţi şi peste 100 de răniţi
Full Article 2 minutes read

VIDEO Explozie la o fabrică din Taiwan: cel puţin 5 morţi şi peste 100 de răniţi

Cel puţin cinci persoane, între care pompieri şi muncitori, au murit şi peste 100 au fost rănite într-o explozie de la o fabrică din sudul Taiwanului. Deflagrația a avut loc în seara de 22 septembrie, relatează Digi24.ro.

Explozia s-a produs la o fabrică a producătorului de mingi de golf Launch Technologies Co, aflată în comitatul Pingtung.

Operaţiunile de căutare şi salvare au continuat de-a lungul nopţii până sâmbătă dimineaţă, a relatat Agenţia de Ştiri Centrală din Taiwan. Pompierii, al fel, îşi continuau eforturile sâmbătă dimineaţa.

Printre cei cinci morţi se aflau trei pompieri şi doi muncitori, între care o femeie. În plus, cel puţin cinci persoane, între care un pompier, sunt blocate la faţa locului.

Explozia a provocat prăbuşirea unei secţiuni a fabricii, blocând mai multe persoane sub dărâmături.

Sâmbătă, zeci de răniţi au fost transportaţi la spital pentru a fi trataţi. Presa locală a relatat că bilanţul morţilor ar putea creşte.

Cauza incendiului şi exploziei care a urmat este în prezent investigată, susţin autorităţile.

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, şi premierul Chen Chien-jen au transmis sâmbătă condoleanţe familiile celor decedaţi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: