(VIDEO) Fără jurnaliști. Guvernul a explicat din ce motiv presa nu a fost invitată la ceremonia de depunere a jurământului a noului ministru
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Fără jurnaliști. Guvernul a explicat din ce motiv presa nu a fost invitată la ceremonia de depunere a jurământului a noului ministru

Presa nu a fost prezentă la ceremonia de depunere a jurământului de investire a noului ministru al Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. În cadrul evenimentului, șefa statului Maia Sandu s-a arătat nedumerită de ce nu au fost prezenți jurnaliștii. Reprezentanții Guvernului susțin că s-a produs o eroare. 

„-Presa nu a fost invitată, sau nu a venit? Ce s-a întâmplat?”, a întrebat Maia Sandu.

NM a solicitat o reacție în acest sens de la purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Anastasia Taburcean, care ne-a spus că s-a produs o eroare umană.

„Reprezentanții mass-media nu au fost invitați la eveniment din cauza unei erori umane. Cerem scuze pentru această situație neplăcută”, a precizat Taburcean.

Amintim că pe 10 ianuarie Alexei Buzu a depus jurământul în calitate de ministru al Muncii și Protecției Sociale. Ceremonia de depunere a jurământului de investire a avut loc pe 10 ianuarie, în prezența președintei țării Maia Sandu și a premierului Natalia Gavrilița.

Pe 9 ianuarie Ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari a demisionat. Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unor declarații în fața jurnaliștilor.

Marcel Spatari a declarat că urmează să plece la București. De acolo, potrivit lui Spatari, va continua să ofere consiliere echipei de la Minister. Va fi implicat și pe platforma parlamentară de la Chișinău, a adăugat el.

Natalia Gavriliță a anunțat că fotoliul de ministru al Muncii și Protecției Sociale va fi ocupat de Alexei Buzu, directorul executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, organizația care promovează egalitatea de gen și incluziunea în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: