VIDEO Gavrilița, apel la economie și vigilență: „Să nu ne lăsăm manipulați și folosiți de cei care își doresc război și haos”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Gavrilița, apel la economie și vigilență: „Să nu ne lăsăm manipulați și folosiți de cei care își doresc război și haos”

Premierul Natalia Gavrilița a declarat că Republica Moldova parcurge una dintre cele mai complicate perioade din istoria sa. Oficialul a spus că pe cetățenii moldoveni îi așteaptă o iarnă complicată și i-a îndemnat să economisească – „putem face și noi în Republica Moldova ce face toată Europa”. Prim-ministra a solicitat populației să nu se lase manipulată și folosită „de cei care își doresc război și haos”. „Vă îndemn să fim uniți, responsabili și solidari”, a menționat Gavrilița.

„Fiecare dintre noi înțelege că ne așteaptă o iarnă complicată în condițiile în care avem un război la hotar și sunt încă multe necunoscute despre livrările de gaze și energie electrică. Anume acum, mai mult ca oricând, este important să acționăm cu răbdare, unitate și solidaritate”, a spus Gavrilița, într-o adresare către cetățeni.

Oficialul a menționat că Guvernul continuă să fie alături de oameni, sectorul privat și localități: „Continuăm să luăm decizii bune și să punem o temelie solidă pentru creșterea economică și dezvoltarea țării, pentru investiții și locuri de muncă, pentru ca tinerii să vrea să rămână aici – acasă”.

„La Guvern, suntem conștienți că pentru mulți cetățeni ai Republicii Moldova, facturile la energia electrică și gazele naturale reprezintă un factor important de îngrijorare din cauza prețurilor crescute. Toți cetățenii vulnerabili vor fi ajutați la plata facturilor energetice, astfel compensațiile la căldură către populație vor fi acordate pentru consumul din luna noiembrie 2022 și vor continua până în luna martie 2023”, a comunicat oficialul.

„Rugămintea mea pentru noi toți este să economisim, să învățăm de la alte țări europene despre măsurile pe care le face fiecare cetățean pentru a reduce factura la energie, măsuri mici dar cu impact cumulat mare”, a adăugat premierul. „Haideți să vedem de la rudele noastre din alte țări ale lumii, ce fac ei în această perioadă și ce le recomandă guvernele în țările în care locuiesc. Putem face și noi în Republica Moldova ce face toată Europa”, a mai spus Gavrilița.

Prim-ministra a declarat că „e datoria noastră de cetățeni ai acestei țări, de patrioți a acestui neam, să nu ne lăsăm manipulați și provocați, să nu ne lăsăm folosiți de cei care își doresc război și haos”.

„Noi vrem pace, stabilitate și independență. Republica Moldova parcurge una dintre cele mai complicate perioade din istoria sa. Vă îndemn să fim uniți, responsabili și solidari”, a conchis Natalia Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: