VIDEO Maia Sandu, mesaj către oamenii de afaceri: „Se poate face business cinstit în Moldova Europeană”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu, mesaj către oamenii de afaceri: „Se poate face business cinstit în Moldova Europeană”

Președinta Maia Sandu a participat pe 20 februarie la „EBA Business Outlook 2024″, un eveniment organizat de organizația non-guvernamentală European Business Association (EBA) Moldova. În cadrul acestuia, șefa statului a ținut un discurs în care a vorbit despre pașii întreprinși de guvernare pentru a îmbunătăți mediul de afaceri și despre perspectivele pe care integrarea europeană le deschide pentru economia țării.

În discursul său, președinta Sandu a declarat că „se poate face business cinstit în Moldova Europeană” și a subliniat că o economie mai puternică, integrată în piața unică europeană, înseamnă mai multe locuri de muncă bine plătite, mai multe contribuții la bugetul țării și mai multe investiții pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor.

Uniunea Europeană înseamnă oportunități nemaiîntâlnite pentru economia Republicii Moldova. Mesajul meu către mediul de afaceri este să participe activ la procesul de aderare la UE și să privească acest efort ca pe o investiție într-un viitor mai bun și mai sigur pentru noi toți”, a spus șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu a punctat că prin reformele realizate în ultima perioadă deja s-a oferit „mai multă libertate antreprenorilor, investitorilor, companiilor și întregii economii, mai mult spațiu în care afacerile pot crește și se pot dezvolta”. Doar în 2023, prin măsurile de dereglementare adoptate, antreprenorii au economisit echivalentul a aproximativ 0,5% din PIB, iar peste jumătate din serviciile pe care le accesează mediul de afaceri funcționează în regim digital.

Uniunea Europeană ne-a deschis larg ușa, acum a venit timpul nostru să avansăm hotărâți pe această cale – singura șansă pentru transformarea Republicii Moldova într-un stat prosper, sigur și democratic.  Să avem încredere în Moldova Europeană!“, a conchis președinta Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: