Maia Sandu, mesaj pentru premierul nipon, după cutremurele devastatoare din Japonia: „Gândurile mele sunt la toți cei afectați”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, mesaj pentru premierul nipon, după cutremurele devastatoare din Japonia: „Gândurile mele sunt la toți cei afectați”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de compasiune prim-ministrului nipon Fumio Kishida, după cutremurul devastator care a decimat țara în prima zi a anului 2024. Șefa statului s-a arătat „profund întristată” de seismul care a afectat, în special, vestul Japoniei, menționând că gândurile sale sunt alături de „toți cei afectați”.

„Sunt profund întristată de cutremurele devastatoare din vestul Japoniei. Gândurile mele sunt la familiile care i-au pierdut pe cei dragi în Ishikawa și la toți cei afectați. Moldova este solidară cu Japonia. Îți transmitem sincere condoleanțe, Fumio Kishida”, a scris președinta Maia Sandu pe platforma X, fosta Twitter.

Menționăm că cel puțin 48 de oameni au fost confirmați morți în Japonia după puternicul cutremur cu magnitudinea 7,6 din 1 ianuarie 2024. Acesta este un bilanț provizoriu, iar căutările continuă. Japonezii sunt într-o cursă contra cronometru pentru a-i scoate pe cei prinși sub dărâmături. Pe lângă construcțiile care s-au surpat, în jur de 200 de case dintr-un oraș au ars în incendiile care au izbucnit după seism, scrie Digi24.ro. Guvernul nipon a anunțat că a format o forță operativă de 10.000 de salvatori.

În cursul zilei, un mesaj de condoleanțe pentru poporul nipon și omologul său de la Japonia a transmis și premierul Dorin Recean. „Suntem îndurerați”, a scris premierul cu mențiunea că „cetățenii Republicii Moldova sunt alături de cetățenii niponi în aceste vremuri dificile”. „Gândurile noastre sunt cu națiunea dumneavoastră, domnule prim-ministru Kishida”, se mai arată în mesajul transmis de Dorin Recean. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: