VIDEO Natalia Gavrilița, despre concertul amânat: „Nu poate veni oricine să instaleze scene în PMAN”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Natalia Gavrilița, despre concertul amânat: „Nu poate veni oricine să instaleze scene în PMAN”

Prim-ministra Republicii Moldova Natalia Gavrilița a comentat scandalul din jurul concertului planificat pentru 19 iunie, amânat pe ultima sută de metri. Potrivit ei, poliția nu a permis instalarea scenei în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), întru cât nu existau documente conformative care ar fi permis amplasarea legală a acesteia. „Nu poate veni oricine să instaleze scene în PMAN”, a declarat Gavrilița în cadrul ediției din 20 iunie a emisiunii „În profunzime” de la ProTv.

„Pentru că nu existau documente care confirmau sau actele care ar fi permis amplasarea legală a scenei. Deci, pe de oparte există acest drept de a protesta, de a organiza manifestații, iar pe de altă parte noi avem legea care trebuie respectată. (…) Am văzut că nu au finanțare legală care să le permită să arate contractele în mod legal și în acest caz da, este o problemă să instalezi. Nu poate veni oricine să instaleze scene în PMAN”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Șefa Cabinetului de miniștri a salutat decizia interpreților ruși care au renunțat să cânte la evenimentul anunțat de activistul Veaceslav Valico.  „Au fost artiști care după ce și-au dat seama că sunt implicați într-un joc politic murdar, au renunțat să vină la acest concert”, a menționat Gavrilița.

Potrivit prim-ministrei, societatea trebuie să dea dovadă de unitate, solidaritate și coeziune socială, pentru a „nu permite hoților să-și unească forțele, ca utilizând această situație geopolitică, să revină la furturi”, a conchis ea.

Amintim că activistul Veaceslav Valico a anunțat că, pe 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale urma să se desfășoare un concert de amploare, la care ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase. În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume. În seara de 19 iunie, Egor Kreed a anunțat că nu va mai participa la concert.

Pe 19 iunie, Veaceslav Valico a acuzat partidul de guvernare că sabotează desfășurarea evenimentului și că nu este lăsat să instaleze scena și toaletele ecologice. Ulterior, acesta a fost susținut de către deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, care la rândul său a organizat un protest în Piața Marii Adunări Naționale, la care au fost aduși, în mod organizat, câteva mii de participanți. În timpul manifestanției, parlamentara a propus oamenilor să protesteze la Comisariatul de poliție din centrul capitalei. Acolo, aceasta a anunțat că poliția a oprit camionul în care se afla tehnica pregătită pentru desfășurarea concertului. În final, concertul nu a mai avut loc.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a respins acuzațiile cu privire la presupusa sabotare a protestului, iar PAS a refuzat să comenteze acuzațiile lui Valico și ale Partidului „ȘOR”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: