(VIDEO) O funcționară a primăriei Orheiului și un curier financiar al unui partid din Moldova, reținuți: peste 800.000 lei, ridicați
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) O funcționară a primăriei Orheiului și un curier financiar al unui partid din Moldova, reținuți: peste 800.000 lei, ridicați

O funcționară a primăriei Orheiului și un cetățean al Rusiei – curier financiar al unui partid din Moldova – au fost reținuți. Înainte de reținere, din biroul funcționarei a fost ridicată o sacoșă neagră cu peste 600.000 lei. Iar dintr-unul din dulapurile biroului – liste cu simpatizanți ai unui actual și ai unui fost partid. La curier, oamenii legii au găsit o sacoșă neagră cu peste 180.000 lei și 200 euro. În total au fost ridicați peste 800.000 lei, de la ambele persoane. Precizările au fost făcute pe 5 februarie de reprezentanții Poliției Republicii Moldova. 

Polițiștii au anunțat pe 5 februarie despre reținerea unei funcționare a primăriei Orheiului și a unui curier de bani. Cei doi au vârste de peste 30 de ani.

Funcționara și biroul acesteia au fost supuse percheziționării cu sprijinul angajaților „Fulger”, urmare a informațiilor operative potrivit căreia membrii unui partid ar fi urmat să repartizeze sume mari de bani, de proveniență dubioasă. Astfel, în safeul din birou a fost ridicată o sacoșă neagră cu peste 600.000 lei în plicuri (cu a câte 20.000-50.000 lei/plic). Totodată, dintr-unul din dulapurile biroului au fost ridicate și liste cu simpatizanți ai unui actual și ai unui fost partid, precum și înscrisuri de ciornă și telefonul funcționarei, care vor fi supuse cercetărilor”, au menționat polițiștii.

În aceeași zi a fost reținut și curierul. Potrivit oamenilor legii, acesta conducerea o mașină de lux pe traseul din proximitatea satului Pănășești, raionul Strășeni. Automobilul bărbatului a fost oprit de polițiști.

Din portbagajul mașinii, lângă roata de rezervă, oamenii legii au ridicat o altă sacoșă neagră, care conținea peste 180.000 lei și 200 euro în plicuri. De asemenea, oamenii legii au ridicat din mașină un calculator portabil, un telefon mobil, cartele bancare și pașaportul emis de autoritățile din Rusia al bărbatului originar din autonomia Găgăuză, domiciliat în Chișinău”, au relatat polițiștii.

Urmare a reținerii acestora, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale urmează să solicite aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile.

UPDATE: Cei doi suspecți reținuți au fost plasați în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliței.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: