(VIDEO) Percheziții la domiciliile și birourile de serviciu a doi angajați ai Centrului de Sănătate Comrat. Precizările MAI
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Percheziții la domiciliile și birourile de serviciu a doi angajați ai Centrului de Sănătate Comrat. Precizările MAI

Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile și birourile de serviciu a doi angajați ai Centrului de Sănătate Comrat. Operațiunea de documentare a presupuselor ilegalități a durat trei luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale pe faptul săvârșirii infracțiunilor de corupere pasivă și circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.

„În cadrul efectuării măsurilor speciale de investigații, s-a constatat, că bănuiții, prin înțelegere prealabilă cu alți complici, realizau un medicament cu caracter psihotrop denumit „Metadonă”, care este predestinat pentru administrarea zilnică gratuită de instituția medicală persoanelor dependente de substanțe narcotice (proporțiile admise în acest sens, constituie maxim 120 ml)”, notează Ministerul Afacerilor Interne.

Cantitățile comercializate de către bănuiți variau între 0.5L până la 1.5L.

Totodată, „măsurile speciale de investigație au relevat acțiunile ilegale comise de către funcționarii publici din sistemul medical, care pretindeau și primeau mijloace financiare ce nu li se cuvin cuprinse între 500 și 1300 MDL, pentru eliberarea adeverințelor medicale conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere sau de port armă, fără a fi verificați de medicii din comisiile de profil, inclusiv psihiatru și narcolog”, mai anunță sursa citată.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în birourile și la domiciliile acestora au fost depistate și ridicate documente, registre, telefoane mobile, mijloace bănești, inclusiv mai multe obiecte, care s-a constat că prezintă importanță probatorie pentru cauza penală.

Precizăm că în acest dosar ar fi vizat și un deputat din Adunarea Populară a Găgăuziei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: