VIDEO Polițiștii de frontieră, în pași de dans, pe valsul lui Eugen Doga: „La mulți ani, maestre”
Full Article 1 minutes read

VIDEO Polițiștii de frontieră, în pași de dans, pe valsul lui Eugen Doga: „La mulți ani, maestre”

Compozitorul Eugen Doga, Artist al Poporului, a împlinit astăzi, 1 martie, 87 de ani. Cu această ocazie, maestrul a fost omagiat de Poliția de Frontieră într-un mod inedit – prin pași de dans, pe renumitul vals „Dulcea și tandra mea fiară”.

„La mulți ani, maestre Eugen Doga! Vă transmitem cele mai călduroase gânduri de bucurie și recunoștință. Sperăm că primăvara vă aduce în viață aceeași frumusețe și emoție pe care le regăsim în fiecare compoziție a dumneavoastră. Cu admirație și respect, echipa Poliției de Frontieră!”, se arată în mesajul Poliției de Frontieră.

Eugen Doga s-a născut pe 1 martie 1937 în satul Mocra, raionul Râbnița. Compozitorul a fost distins cu numeroase premii, atât în Moldova, cât și în România și Federația Rusă, între ele „Premiul de Stat” și titlul onorific „Artist al Poporului”. Maestrul este autorul celebrului vals din filmul „Gingașa și tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: