VIDEO „Primul meu gând a fost că nu vreau să mor”. Povestea Victoriei, care a învins cancerul acum 5 ani
Full Article 1 minutes read

VIDEO „Primul meu gând a fost că nu vreau să mor”. Povestea Victoriei, care a învins cancerul acum 5 ani

Numărul cazurilor de cancer este în creștere în Moldova. Potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică, numărul de cazuri noi depistate în 2022 este cu 13% mai mare decât în 2021 (9719, respectiv 8596). Potrivit acelorași date, în Moldova este diagnosticat zilnic cel puțin un caz de cancer de col uterin. Boala este asimptomatică, dar poate fi detectată gratuit într-un stadiu incipient și, prin urmare, pot fi salvate vieți.

NewsMaker vă povestește istoria Victoriei Condrat, care a aflat întâmplător că are cancer de col uterin. Femeia ne-a povestit ce a simțit când i-a fost comunicat diagnosticul și cum a reușit să-i facă față.

Am vorbit și cu medicul obstetrician-ginecolog Ludmila Ispir, care ne-a explicat de ce este important să facem un examen citologic care poate depista cancerul într-un stadiu incipient. Acesta este un program gratuit pe care Ministerul Sănătății al Moldovei l-a lansat în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.




Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: