VIDEO Reacția Nataliei Moloșag, după ce Parlamentul a aprobat demisia sa din funcția de Avocat al Poporului
Full Article 4 minutes read

VIDEO Reacția Nataliei Moloșag, după ce Parlamentul a aprobat demisia sa din funcția de Avocat al Poporului

Natalia Moloșag susține că se va conforma hotărârii Parlamentul privind demisia sa din funcția de Avocat al Poporului, cu toate că nu a fost informată despre faptul că inițiativa va fi supusă la vot pe 9 decembrie. Aceasta a mai menționat că a depus cererea de retragere a demisiei cu o oră și jumătate înainte de ședința Legislativului. Declarațiile au fost făcute pentru TV8, pe 9 decembrie.

Avocata Poporului a menționat că mandatul său va înceta odată cu publicarea hotărârii Parlamentului în Monitorul Oficial.

„Cererea mea de retragere a fost înregistrată la Parlament la ora 9:30. În ordinea de zi nu era inclusă demisia mea, eu nu am fost informată că astăzi se examinează. La fel, nu am fost informată că Comisia relați interetnice are spre examinare o situație legată de Avocatul Poporului. Este decizia Parlamentului. Din moment ce a adoptat-o, rămâne să ne supunem. Eu am nevoie de timp ca să mă gândesc ce voi întreprinde mai departe”, a spus Moloșag.

Natalia Moloșag a dat de înțeles că regretă că deputații nu au ținut cont de faptul că a depus o cerere de retragere a demisiei.

„Îmi pare rău pentru că, atunci când mi s-a încredințat mandatul, pe 23 septembrie, am simțit susținerea Parlamentului în ceea ce mi-am propus să fac. Astăzi, dacă s-a luat această decizie, fără a se lua în considerație că mi-am expus retragerea cererii, asta e. Cu siguranță, nu am depus mai târziu cererea”, a menționat aceasta.

***

Deputații au aprobat, în ședința din 9 decembrie, demisia Nataliei Moloșag din funcția de Avocat al Poporului, la doar două luni după preluarea mandatului. Asta în pofida faptului că Moloșag a anunțat înainte de ședința Parlamentului că solicită anularea cererii de demisie.

Ombudsmanul a fost atras într-un scandal, după ce un blogger a publicat mai multe informații, potrivit cărora o persoană condamnată anterior pentru proxenetism lucrează la în calitate de asistent al său. Mai multe partide extra-parlamentare și Asociaţia organizaţiilor neguvernamentale au cerut demisia ombudsmanului. Pe 2 decembrie, pe site-ul Oficiului Avocatul Poporului a fost publicată informația privind demisia Nataliei Moloșag din funcția de Avocat al Poporului.

La rândul său, bărbatul din cauza căruia au apărut criticile, a publicat o declarație în care menționează că nu înțelege din ce motiv Moloșag ar trebui să demisioneze și nu consideră că a afectat imaginea Oficiului Avocatului Poporului.

Președinta țării Maia Sandu a comentat declarația privind demisia Nataliei Moloșag în cadrul unei emisiuni televizate. „Din ce am văzut eu, răspunsurile dnei Moloșag nu au fost convingătoare și nu pot să spun exact dacă a avut sau nu a avut dreptate. Am văzut doar că răspunsurile la suspiciuni nu au fost convingătoare. Dar ce s-a întâmplat după – a fost un val de critici, care nu a mai lăsat timp și loc ca lucrurile să se analizeze și ca să nu fie o atitudine superficială. Lucrurile s-au întîmplat foarte repede, valul a fost foarte mare, omul și-a dat demisia și cu asta s-a terminat. În ce măsură este vinovată, nu este vinovată, nu mai interesează pe nimeni, din păcate”, a declarat Maia Sandu.

Iar premierul Natalia Gavrilița a menționat că, în calitate de vicepreședintă a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a susținut propunerea privind demisia, însă consideră că acest caz nu a fost examinat cu suficientă atenție.

Până la desfășurarea unui nou concurs pentru funcția de Avocat al Poporului și desemnarea unui câștigător, interimatul funcției de Avocat al Poporului va fi exercitat de către Maia Bănărescu, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: