VIDEO România combate un fals referitor la tehnica care s-ar îndrepta spre granița cu Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

VIDEO România combate un fals referitor la tehnica care s-ar îndrepta spre granița cu Republica Moldova

Ministerul român al Apărării atenționează despre un nou fals care circulă pe online. Instituția spune că imaginile cu sistemele de apărare antiaeriană românești, prezentate la repetițiile din 2022 pentru Ziua Națională a României, sunt folosite în mod fals pe online cu mențiunea că s-ar îndrepta spre Republica Moldova. 

Instituția română declară că tehnica, prezentată că se îndreaptă spre granița cu Republica Moldova, a defilat în 2022 la repetițiile pentru Ceremonia militară de Ziua Națională a României.

„Semnalăm apariția în mediul online a unei știri false cu privire la o așa-zisă „relocare” recentă a unor sisteme de apărare antiaeriană din dotarea Armatei României către frontiera cu Republica Moldova”, declară Ministerul român, pe 28 februarie.

Astfel, instituția din România spune că materialul video folosit în postările pe acest subiect în care apar sisteme Himars și Gepard „a fost realizat la sfârșitul lunii noiembrie 2022, în centrul orașului Alba Iulia, cu prilejul antrenamentelor pentru ceremonia militară”.

Se menționează că imaginile sunt întrebuințate „în mod fals, cu scopul evident de a induce panica”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: