VIDEO „Stimul este doar pentru a-ți lua lucrurile și a pleca”. Locuitorii din Bălți explică de ce prezența la vot este mică
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Stimul este doar pentru a-ți lua lucrurile și a pleca”. Locuitorii din Bălți explică de ce prezența la vot este mică

În turul II al alegerilor pentru funcția de primar în Bălți, până acum, prezența la urnele de vot este scăzută. Cu o prezență la vot la nivel național de 34% până la 18:00, în capitala de nord a țării votaseră până la acea oră puțin peste 23% dintre cetățeni. Corespondentul NM, Daria Slobodcicova, a decis să-i întrebe chiar pe locuitori de ce alegerile au devenit atât de nepopulare și de ce puțini oameni se grăbesc să meargă la secțiile de votare.

Precizăm că acest videoclip a fost filmat puțin mai devreme în cursul zilei, când prezența la vot abia depășea 10% și nu era clar dacă alegerile din Bălți vor fi valabile. În același timp, sursele NM au declarat ulterior că susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor îi sună pe locuitorii orașului, ale căror contacte le au, și îi îndeamnă să boicoteze alegerile în semn de protest față de retragerea candidaților acestuia. Asociația Promo-LEX, care monitorizează procesul electoral, a relatat că unele persoane au primit apeluri în care se susținea că turul II al alegerilor din Bălți a fost anulat și că votarea nu are loc.

Între timp, locuitorii din Bălți au propriile lor versiuni despre cele întâmplate.

Pe 19 noiembrie, în Republica Moldova are loc al doilea tur al alegerilor locale generale.

La Bălți, pentru fotoliul de primar luptă candidatul Partidului „Nostru”, Alexandr Petkov, care a obținut 22,69% din voturile alegătorilor în primul tur și candidatul PSRM, Maxim Moroșan, care a acumulat 19,73% din sufragii pe 5 noiembrie. Precizăm că Moroșan a acces în cursa electorală după ce candidata independentă, susținută de fugarul Ilan Șor, Arina Corșicova, a fost scoasă din campania electorală pentru încălcările de ordin electoral pe care le-ar fi admis.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: