(VIDEO) Tradiția-i tradiție. Igor Dodon s-a cufundat de Bobotează în apa rece a unui lac
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Tradiția-i tradiție. Igor Dodon s-a cufundat de Bobotează în apa rece a unui lac

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a respectat și în acest an tradiția de Bobotează. Acesta a mers la Mănăstirea Țigănești și s-a scufundat în apa rece a lacului.

„De la an la an de Bobotează observ tradiția scufundarii în apă. Astăzi, am fost l-a mănăstirea din Țigănești, lângă alți zeci de credincioși. Scăldatul de Bobotează este un obicei frumos care călește trupul și sufletul, care este onorat de mulți dintre concetățenii noștri. Încă o dată, îi felicit pe toți credincioșii cu această mare sărbătoare. Apa de Bobotează sa ne dea tuturor sanatate si bucurii”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Amintim că tot de Bobotează, sportivul Constantin Țuțu, ex-deputat în Parlament din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM), a postat pe rețelele de socializare un filmuleț video în care apare, doar în șorți, cel mai probabil pe plaja unei mări.

Pe 16 ianuarie Curtea Supremă de Justiție a prelungit cu 60 de zile interdicția de a părăsi țara pentru Igor Dodon. Procurorii consideră că există suspeciuni rezonabile că fostul președinte al Republicii Moldova se poate ascunde de ancheta în Rusia.

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a admis cererea fostului șef de stat privind plecarea sa în România. Informația a fost confirmată de procurorul anticorupție Petru Iarmaliuc.

Procuratura Anticorupție informează că apărătorii inculpatului Igor Dodon au înaintat o cerere prin care au solicitat încuviințarea părăsirii teritoriului Republicii Moldova, în legătură cu faptul că fiul său urmează un tratament de reabilitare, după ce a suferit de infecția cu coronavirus de tip nou (COVID-19). În cerere este indicat că urmează să plece împreună cu soția sa în România, localitatea Tîrgu Ocna.

***

Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Fostul șef de stat pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: