VIDEO Un nou record Guinness: Bella, pisica cu cel mai zgomotos tors din lume
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un nou record Guinness: Bella, pisica cu cel mai zgomotos tors din lume

Bella, o pisică de 14 ani, din Marea Britanie, a intrat în Cartea Recordurilor datorită modului neobișnuit de puternic în care toarce. Animalul scoate sunete cu un volum de 54,59 decibeli, care pot fi comparate cu sunetul unui fierbător care fierbe sau al unei mașini de spălat care funcționează, scrie publicația Delfi Life, cu referire la comunicatul emis de Guinness Book of Records.

Stăpâna pisicii, Nicole Spink, susține că Bella toarce foarte des, mai ales după ce mănâncă și în timpul îmbrățișărilor. În mod surprinzător, pisica toarce chiar și în timpul vizitelor la veterinar. Interesant este că pisica toarce mult mai tare atunci când, de exemplu, televizorul este pornit. „Toarce toată ziua. Dacă există mâncare în apropiere sau cineva o mângâie, toarce mereu”, spune Nicole.

Un reprezentant al Cartei Recordurilor Guinness a înregistrat sunetul torsului felinei folosind un microfon profesional, foarte sensibil. Înainte de înregistrare, pisica a fost hrănită și mângâiată. Sonometrul era la mai mult de un metru de Bella, dar pisica a reușit, totuși, să doboare recordul mondial.

Nivelul mediu al volumului unei șoapte este de 23 decibeli, iar oamenii strigă la un volum de până la 65 decibeli. Experții notează că sunetul torsului Bellei este mai aproape ca volum de un țipăt, decât de o conversație normală.

Pisica Bella deține recordul pentru pisici domestice vii. Cu toate acestea, recordul absolut pentru cel mai zgomotos tors aparține altor două pisici, Smokey și Merlin. În 2011, Smokey torcea la 67,8 decibeli, cu 13,21 mai tare decât Bella. Patru ani mai târziu, Merlin l-a egalat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: