Violina Șpac este noua directoare al Consiliului de administrație al ANRE. Ce știm despre ea
Full Article 2 minutes read

Violina Șpac este noua directoare al Consiliului de administrație al ANRE. Ce știm despre ea

Majoritatea parlamentară a aprobat, în ședința plenară din 27 februarie, numirea Violinei Șpac în funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE). 

Precizăm că la concursul public de selectare a directorului Consiliului de administrație al ANRE s-au înscris opt candidați, însă numai doi au fost admiși la proba interviului.

Speakerul Zinaida Greceanîi a propus ca fișele privind evaluarea candidaților la etapa finală să fie făcute publice pentru a arăta transparența deplină a concursului desfășurat.

Până în prezent, Violina Șpac a fost șefa Departamentului juridic și protecția consumatorilor al ANRE și a desfășurat, în această funcție, activități de asigurare a asistenței juridice în cadrul agenției și de reprezentare a instituției în fața instanțelor de judecată națională, asigurare a protecției consumatorilor finali, panificare și management al subdiviziunii.

Potrivit Legii cu privire la energetică, directorul Consiliului de administrație al ANRE este numit în funcţie de către parlament, pe bază de concurs.

Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din 5 directori.

Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani.  Actualul director general al ANRE este Veaceslav Untilă, iar directori sunt Octavian Calmîc, Eugen Carpov și Ștefan Creangă.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: