Zelenski a semnat un decret prin care refuză să negocieze cu Putin. Reacția Moscovei
Full Article 2 minutes read

Zelenski a semnat un decret prin care refuză să negocieze cu Putin. Reacția Moscovei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, prin decretul său, a pus în aplicare deciziile Consiliului Național de Securitate și Apărare al țării ca răspuns la încercarea Rusiei de a anexa teritoriile ucrainene, potrivit Meduza.

În special, documentul precizează „imposibilitatea negocierilor cu președintele rus Vladimir Putin”. Decretul aprobă, de asemenea, cererea de aderare a Ucrainei la NATO într-un mod rapid.

Documentul a fost publicat pe site-ul președinției ucrainene, pe 4 octombrie, dar datat cu 30 septembrie.

Amintim că pe 30 septembrie, la Kremlin au fost semnate acorduri privind „aderarea la Rusia” a autoproclamatelor Republici Populare Donețk și Lugansk și regiunile ocupate Zaporojie și Herson din Ucraina. În aceeași zi, autoritățile ucrainene au solicitat aderarea la NATO. În același timp, Zelenski a spus că este pregătit pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat, în timpul unui briefing de presă, refuzul lui Zelenski de a negocia cu Putin.

„Acum vom aștepta fie o schimbare a poziției actualului președinte, sau îl vom aștepta pe viitorul președinte al Ucrainei, care își va schimba pozițiile în interesul poporului ucrainean”, a spus el, citat din  Kommersant.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: