Zelenski a semnat un decret prin care refuză să negocieze cu Putin. Reacția Moscovei
Full Article 2 minutes read

Zelenski a semnat un decret prin care refuză să negocieze cu Putin. Reacția Moscovei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, prin decretul său, a pus în aplicare deciziile Consiliului Național de Securitate și Apărare al țării ca răspuns la încercarea Rusiei de a anexa teritoriile ucrainene, potrivit Meduza.

În special, documentul precizează „imposibilitatea negocierilor cu președintele rus Vladimir Putin”. Decretul aprobă, de asemenea, cererea de aderare a Ucrainei la NATO într-un mod rapid.

Documentul a fost publicat pe site-ul președinției ucrainene, pe 4 octombrie, dar datat cu 30 septembrie.

Amintim că pe 30 septembrie, la Kremlin au fost semnate acorduri privind „aderarea la Rusia” a autoproclamatelor Republici Populare Donețk și Lugansk și regiunile ocupate Zaporojie și Herson din Ucraina. În aceeași zi, autoritățile ucrainene au solicitat aderarea la NATO. În același timp, Zelenski a spus că este pregătit pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat, în timpul unui briefing de presă, refuzul lui Zelenski de a negocia cu Putin.

„Acum vom aștepta fie o schimbare a poziției actualului președinte, sau îl vom aștepta pe viitorul președinte al Ucrainei, care își va schimba pozițiile în interesul poporului ucrainean”, a spus el, citat din  Kommersant.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: