Zelenski l-a demis pe ministrul ucrainean al Apărării, în plin război: „Sunt necesare noi abordări”
Full Article 2 minutes read

Zelenski l-a demis pe ministrul ucrainean al Apărării, în plin război: „Sunt necesare noi abordări”

Președintele Volodimir Zelenski a confirmat că a decis să-l concedieze pe ministrul ucrainean al Apărării, Aleksei Reznikov. Declarația a fost făcută de liderul de la Kiev într-un discurs video, publicat pe rețelele de socializare. În locul lui Reznikov, potrivit lui Zelenski, ar urma să vină actualul șef al Fondului Proprietății de Stat, Rustem Umerov, scrie Ukrainskaia Pravda.

„Săptămâna aceasta, Parlamentului i se va cere să ia o decizie privind cadrele. Vreau să subliniez acest lucru acum. Am decis să-l înlocuiesc pe ministrul Apărării al Ucrainei. (…) Aleksei Reznikov a trecut prin aceste peste 550 de zile de război la scară largă. Consider că ministerul are nevoie de noi abordări și alte formate de interacțiune atât cu armata, cât și cu societatea în ansamblu. Acum Rustem Umerov ar trebui să conducă ministerul. Rada Supremă a Ucrainei îl cunoaște bine pe acest om, iar domnul Umerov nu mai are nevoie de prezentare. Mă aștept ca Parlamentul să susțină această candidatura. Toamna este timpul pentru întăriri”, a declarat Vladimir Zelenski.

Presa ucraineană a scris, pe surse, că Reznikov ar urma să fie demis în viitorul apropiat și că Rustem Umerov ar putea prelua funcția de șef al Ministerului Apărării, încă pe 31 august.

Anterior, Reznikov, comentând zvonurile potrivit cărora Zelenski îi caută un înlocuitor, a spus că această funcție este „istorie temporară” pentru el și a dat de înțeles că el însuși ar putea demisiona. Pe 28 august, Reznikov a spus că a discutat cu președintele ucrainean posibilitatea de a trece într-o altă funcție, dar decizia ar trebui să fie luată chiar de Vladimir Zelenski.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: