Zelenski, la București: În curând va începe a funcționa un coridor pentru cerealele din Ucraina prin Moldova
Full Article 2 minutes read

Zelenski, la București: În curând va începe a funcționa un coridor pentru cerealele din Ucraina prin Moldova

În viitorul apropiat, va începe a funcționa un coridor pentru cerealele ucrainene prin teritoriul Republicii Moldova. Precizarea a fost făcută de președintele Ucrainei Vladimir Zelesnki în cadrul unei conferințe comune cu omologul său român Klaus Iohannis, susținută pe 10 octombrie, la București.

O altă direcție strategică a conlucrării noastre este cooperarea în triunghiul Ucraina – Moldova – România, care ne va permite să creăm noi posibilități pentru țările noastre. În primul rând, dezvoltarea economică. Am dezvoltat deja o logistică bună. În curând va începe a funcționa un coridor pentru cerealele din Ucraina prin Moldova. Acest lucru o importanță mare nu numai pentru Ucraina și România, dar și pentru Europa în întregime”, a spus liderul de la Kiev.

***

Amintim că președintele Zelenski efectuează astăzi prima sa deplasare oficială în România de la declanașarea invaziei ruse asupra Ucrainei, în februarie 2022. În cadrul vizitei, șeful statului ucrainean a avut o întrevedere cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni din București. Pe agenda președintelui Ucrainei mai figurează întâlniri cu premierul Marcel Ciolacu și cu președinții celor două Camere ale Legislativului – Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: