14 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul celor infectați a ajuns la 80 de persoane
Full Article 2 minutes read

14 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul celor infectați a ajuns la 80 de persoane

14 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 80 de persoane. Declarațiile au fost făcute de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, astăzi, 21 martie. 

Dumbrăveanu a spus că astăzi au fost procesate 111 probe, dintre care 14 sunt pozitive. Totodată, dintre cazurile confirmate, 11 sunt de răspândire locală și 3 cazuri sunt de import (Ucraina și Franța).

De asemenea, Dumbrăveanu a confirmat că 22 de studenți de la Universitatea Tehnică au fost spitalizați și li s-au preluat probele, care s-au adeverit a fi negative la prezența virusului COVID-19.

Totodată, premierul Ion Chicu a menționat despre instituirea regimului de carantină în orașul Sângerei.

„Remarcăm unele inițiative de instituire a regimului de carantină fără temei și aici mă refer la Sângerei. Primarul a luat o decizie care nu are acoperire, nici legală și nici întemeiere. Fac apel să acționăm coordonat”, a spus Ion Chicu.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

 

x