144 de elevi și 3 copii de grădiniță din capitală, infectați cu COVID-19. Câte locuri rămân în spitale?
Full Article 3 minutes read

144 de elevi și 3 copii de grădiniță din capitală, infectați cu COVID-19. Câte locuri rămân în spitale?

În spitalele din municipiul Chișinău mai rămân circa 240 de locuri pentru pacienții infectați cu COVID-19. Datele au fost prezentate în cadrul ședinței serviciilor Primăriei din 19 octombrie. Totodată, în prezent, sunt 144 de elevi și 3 copii de grădiniță depistați cu COVID-19.

„Situația rămâne a fi alarmantă, numărul de cazuri este în creștere, iar pronosticul este nefavorabil”, a atras atenția Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate și a subliniat că se atestă o creștere a numărului de cazuri asimptomatice.

Potrivit celor mai recente informații, în municipiul Chișinău au fost depistate peste 29 000 de cazuri, inclusiv 540 de decese. Dintre suburbiile capitalei, cele mai multe cazuri au fost depistate în Durlești, Trușeni, Stăuceni și Băcioi.

În prezent, peste 18 000 de pacienți sunt monitorizați de către medicii de familie prin sistemul Gira.

Tatiana Bucearschi a precizat că, din 1022 de locuri disponibile în spitalele municipale, sunt ocupate 781, inclusiv 131 de către pacienți din alte regiuni ale țării. Din totalul de pacienți spitalizați, 43 sunt în stare extrem de gravă.

Aceasta a dat asigurări că spitalele dispun de suficiente medicamente și echipamente pentru tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. Iar primarul capitalei Ion Ceban a declarat că două spitale au transmis colegilor din instituțiile medicale de stat unele echipamente medicale – aparate de ventilare artificială. De asemenea, potrivit edilului, o clinică privată va dona mâine un aparat nou de ventilare artificială.

Viceprimarul responsabil pentru domeniul social și educație Angela Cutasevici a prezentat situația epidemiologică din  cadrul instituțiilor de învățământ:

– elevi bolnavi: 144. În autoizolare: 2238;

– cadre didactice bolnave: 127. În autoizolare: 65;

– cadre nedidactice: 20 bolnave și 13 în autoizolare;

În ceea ce ține instituțiile de învățământ primar și secundar, în prezent sunt în carantină 89 de clase, inclusiv 14 din școli private. Totodată, 153 de clase din 68 de instituții de învățământ s-au reîntors la studii și nicio instituție nu se află în întregime în carantină,

În grădinițe au fost depistați 3 copii infectați, iar 109 sunt în izolare. Totodată, au fost confirmați pozitiv 21 de angajați, iar 20 sunt în autoizolare. De asemenea, au fost testate pozitiv 12 cadre didactice, iar 7 sunt în autoizolare. În prezent, sunt în izolare 4 grupe din 4 grădinițe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: