200 de ventilatoare vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară. Au fost procurate în cadrul unui proiect al Băncii Mondiale 
Full Article 2 minutes read

200 de ventilatoare vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară. Au fost procurate în cadrul unui proiect al Băncii Mondiale 

Un alt lot de 200 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară, informează Ministerul Sănătății. 

„Livrarea de astăzi a lotului de ventilatoare este extrem de necesară în condițiile în care avem în continuare pacienți în stare gravă care au nevoie urgentă de respirație asistată, iar aceste echipamente le vor salva viața. Este un lot impunător, care va consolida secțiile de terapie intensivă nu doar pentru a face față pandemiei, dar și pentru acordarea asistenței medicale tuturor pacienților”, a declarat Igor Curov, secretarul de stat al Ministerului Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, cele 200 de ventilatoare de respirație artificială sunt de ultimă generație și de cea mai înaltă performanță.

Proiectul Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova a demarat pe 28 mai 2020, fiind alocați 30 mln. euro pentru consolidarea sistemului de sănătate. În total, în cadrul proiectului au fost achiziționate 292 de ventilatoare.

Precizăm că în prezent, în instituțiile spitalicești din țară sunt internați 109 pacienți în stare gravă, dintre care 16 pacienți sunt conectați la respirație asistată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: