Avocat reținut de CNA. Ar fi cerut 45 de mii de euro de la un client, pentru a-l scăpa de închisoare
Full Article 2 minutes read

Avocat reținut de CNA. Ar fi cerut 45 de mii de euro de la un client, pentru a-l scăpa de închisoare

Un avocat ar fi primit peste 40 de mii de euro de la clientul său ca să-i rezolve dosarele în judecată. Acum acesta a fost reținut pentru 72 de ore și riscă o amendă de la 200 000 la 300 000 de lei sau de la trei la șapte ani de închisoare.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Centrul Național Anticorupție (CNA), un om de afaceri și-a denunțat avocatul, după ce acesta i-ar fi cerut zeci de mii de euro sub pretextul că i-ar putea rezolva în instanță mai multe dosare civile.

Din mărturiile denunțătorului reiese că avocatul i-ar fi cerut, pe parcursul a doi ani de zile, în jur de 45 de mii de euro, dar nu i-a soluționat problemele.

Avocatul a fost prins în flagrant de către oamenii legii în timp ce restituia o parte din bani clientului său. Astfel, acesta a fost reținut și plasat în izolator pentru 72 de ore, fiind cercetat pentru trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă în mărime de la 200 000 la 300 000 de lei unităţi convenţionale sau închisoare de la trei la șapte ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: