Un avocat din capitală, reținut de CNA. Ar fi pretins mită în valoare de 52 000 de euro
Full Article 1 minutes read

Un avocat din capitală, reținut de CNA. Ar fi pretins mită în valoare de 52 000 de euro

Un avocat din capitală ar fi pretins mită în valoare de 52 000 de euro de la mama unui inculpat, ale cărui interese le-a reprezentat în instanţele de judecată. Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost ceruți pentru a-l scăpa de închisoare, bărbatul fiind învinuit de omor.

Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, bănuitul ar fi contactat-o pe mama inculpatului, susţinând că ar avea influenţă asupra unor magistraţi ai Curţii Supreme de Justiţie şi că i-ar putea determina să-i achite feciorul, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă. Pentru serviciile sale, avocatul ar fi pretins 45 000 de euro, iar peste un timp – încă 7000 de euro. În total, denunţătorul a transmis personal şi prin terţi suma de 52 000 de euro.

După ce a fost denunţat, oamenii legii au iniţiat o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Astăzi, 5 aprilie, avocatul a fost reţinut şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 8 ani de detenţie sau amendă penală.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: