Pentru a doua zi consecutiv, în fața sediului Comisiei Electorale Centrale (CEC) se protestează. Manifestanții, printre care și concurenți electorali, solicită un număr mai mare de secții de votare în cadrul scrutinului parlamentar din 11 iulie. La ora 15:00 este planificată ședința CEC, în cadrul căreia ar putea fi revăzută hotărârea privind constituirea unui număr de 139 de secții de votare în diaspora. Protestarii cer deschiderea a 198 de secții de votare în străinătate.
Manifestanții sunt nemulțumiți că, în cadrul ședinței din 5 iunie, CEC a decis constituirea unui număr de 139 de secții de votare în afara țării, pentru alegerile parlamentare anticipate, același număr ca la scrutinul prezidențial din noiembrie 2020. Asta în pofida faptului că circa 100 de mii de moldoveni stabiliți în diaspora s-au înregistrat prealabil pentru scrutinul din 11 iulie. Ministerul de Externe a propus deschiderea a 190 de secții de votare.
Protestatarii au venit în fața CEC cu jumătate de oră înainte de ședința membrilor comisiei. În ajun, președintele CEC Dorin Cimil a declarat, într-o emisiune televizată, că decizia din 5 iunie ar putea fi modificată.
Un protest față de decizia CEC din 5 iunie a avut loc și în ajun, pe 7 iunie. La manifestație au participat susținători, dar și membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Liberal Democrat (PLDM), Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Partidului „Democrația Acasă” (DA), Partidului Unității Naționale (PUN) și Partidului „Puterea Oamenilor”.
De asemenea, la demonstrație au fost văzuți omul de afaceri Veaceslav Platon, pe care mulțimea l-a huiduit, și ex-deputatul român Cristian Rizea, care urma să candideze la funcția de deputat pe lista Partidului „NOI”, însă pe ultima sută de metri nu a fost inclus.