A fost anunțat un nou concurs pentru funcția de Avocat al Poporului
Full Article 2 minutes read

A fost anunțat un nou concurs pentru funcția de Avocat al Poporului

Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului inițiază concursul pentru selectarea a doi candidați la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman). Anunțul a fost plasat pe pagina Parlamentului, pe 28 decembrie.

Candidatul trebuie să aibă o vechime în muncă de cel puțin 10 ani și o activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului, nu are antecedente penale și nu a fost concediată sau eliberată din funcție din motive imputabile.

De asemenea, se solicită cunoașterea limbii de stat, să fie cetățean al Republicii Moldova și să nu aibă interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, ce derivă dintr-un act de constatare al Autorității Naționale de Integritate.

Termenul de depunere a actelor este 29 decembrie 2021 – 21 ianuarie 2022. Dosarele depuse după termenul limită nu vor fi recepționate.

Amintim că pe 2 decembrie, Avocata Poporului Natalia Moloșag și-a anunțat demisia din funcția de șef al instituției. Demisia acesteia a fost aprobată de deputați, în ședința Parlamentului din 9 decembrie. Asta chiar dacă, în dimineața aceleiași zile, Moloșag a publicat o declarație prin care a solicitat anularea cererii de demisie depuse anterior în Parlamentul Republicii Moldova.

Ombudsmanul a fost atrasă într-un scandal, după ce un blogger a publicat mai multe informații, potrivit cărora o persoană condamnată anterior pentru proxenetism lucrează ca „asistent” pentru Natalia Moloșag. Mai multe partide extra-parlamentare și Asociaţia organizaţiilor neguvernamentale au cerut deja demisia ombudsmanului.

Natalia Moloșag a declarat că atacurile asupra sa nu au contenit încă de la numirea sa în funcție, fiind alimentate și de calitatea sa de membru al Consiliului Superior al Procuraturii.  Moloșag a declarat că ar fi fost acuzată și pentru faptul că ar fi intervenit în proces, în calitate de intervenient, în dosarul lui Viorel Morari.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: