A început evacuarea pizzeriei de la intersecția Bodoni cu Ștefan cel Mare (FOTO)
Full Article 2 minutes read

A început evacuarea pizzeriei de la intersecția Bodoni cu Ștefan cel Mare (FOTO)

Pretura sectorului Buiucani a demarat evacuarea terasei care era amplasată la intersecţia str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni cu Ştefan cel Mare şi Sfânt. Potrivit primarului capitalei Ion Ceban, contractul de arendă al agentului economic expirase acum un an.

Pe 18 mai, edilul a precizat că contractul de arendă între primăria Chişinău şi agentul economic a fost încheiat în aprilie 2015 şi fost stabilită inițial pe o perioadă de cinci ani. La expirarea termenului contractului, antreprenorul nu a eliberat suprafața ocupată și continua să-şi desfășoare activitatea economică.

La începutul lunii curente din partea Î. M. ,,Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” a parvenit solicitarea de eliberare a trotuarului pe care era amplasată terasa, pentru realizarea lucrărilor silvotehnice.
Astfel, în conformitate cu contractul de arendă a terenului, agentul economic și-a asumat obligația să elibereze la prima cerere a primăriei terenul arendat pe cont propriu. Termenul acordat antreprenorului în vederea eliberării terenului a expirat.
„Parcul Catedralei mai este ocupat și de alți agenți economici. În prezent Primăria Chişinău întreprinde toate acțiunile legale în vederea eliberării abuzive a spațiilor care sunt în domeniul public”, a precizat Ceban.

Edilul a precizat că parcul Catedralei urmează a fi reabilitat. În acest sens au fost lansate discuții despre organizarea concursului deschis de creație arhitecturală, pentru cel mai bun concept de amenajare a teritoriului Grădinii Publice „Ștefan cel Mare şi Sfânt” şi Parcul Catedralei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: