Filat va ajunge din nou după gratii? Hotărârea de eliberare condiționată a fost atacată în judecată
Full Article 2 minutes read

Filat va ajunge din nou după gratii? Hotărârea de eliberare condiționată a fost atacată în judecată

Administrația Penitenciarului nr. 13 a solicitat Curții de Apel suspendarea hotărârii judecătorești prin care ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat condiționat din detenție. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de către Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, astăzi, 5 decembrie. 

„Decizia a fost luată de noua conducere a administrației, după ce a examinat documentele pregătite de către comisie de eliberare”, a declarat Oleg Pantea.

Amintim că, într-o conferință de presă organizată miercuri, 4 decembrie, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că fostul premier, Vlad Filat, nu a ispășit 2/3 din pedeapsa la care a fost condamnat, pentru a putea fi eliberat condiționat, înainte de termen. În aceeași zi, Nagacevschi a spus că hotărârea de eliberare condiționată a fostului prim-ministru va fi atacată cu recurs, în instanța superioară, de către noua administrație a Penitenciarului nr. 13.

Amintim că marți, 3 decembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul administrației Penitenciarului nr. 13 și l-a eliberat condiționat, înainte de termen, pe fostul premier Vlad Filat.

În luna august, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: