Administratoarea unei companii de turism, condamnată pentru trafic de ființe umane. Le-a promis la doi soți angajarea la muncă în Italia
Full Article 2 minutes read

Administratoarea unei companii de turism, condamnată pentru trafic de ființe umane. Le-a promis la doi soți angajarea la muncă în Italia

Administratoarea unei companii de turism a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru trafic de ființe umane, informează Procuratura Generală, astăzi, 24 decembrie. Deși nu deținea licență în facilitarea muncii peste hotare, femeia le-a promis la doi soți angajarea la muncă în Italia, în schimbul sumei de 4 000 de euro. 

Potrivit sursei citate, inculpata i-a promis femeii un salariu de 650 de euro, iar bărbatului – 750 de euro. De asemenea, aceasta le-a comunicat că firma la care vor lucra, le va asigura cazarea. Femeia urma să îngrijească o persoană în etate, iar bărbatul urma să tundă iarba și să îngrijească copacii.

Ajunși în Italia, soții au fost cazați într-o încăpere fără geamuri, fără electricitate și au fost nevoiți să facă baie cu apă rece. Mai mult decât atât, pentru cele două luni lucrate la angajatorii la care au fost aduși, cei doi soți au fost plătiți doar parțial, se anunță în comunicat.

Administratoarea companii de turism a fost condamnată la 8 ani de închisoare, cu interdicția de a lucra în domenii care țin de angajarea persoanelor la muncă pe un termen de 5 ani. De asemenea, aceasta a fost obligată să le întoarcă victimelor suma de 4 000 de euro.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: