Adolescentă, exploatată sexual și amenințată cu arma: un tânăr din Telenești a fost condamnat la închisoare
Full Article 3 minutes read

Adolescentă, exploatată sexual și amenințată cu arma: un tânăr din Telenești a fost condamnat la închisoare

Un tânăr din Telenești a fost condamnat la 13 ani de închisoare, după ce ar fi exploatat sexual o adolescentă. Acesta a făcut cunoștință cu fata pe Instagram, pe când era în Germania. El ar fi convins-o să-i trimită filmulețe cu caracter nud. Ulterior, ajuns în Moldova, a înregistrat filmulețe în care aceștia întrețineau relații sexuale și le-a transmis apropiaților tinerei atunci când „adolescenta a hotărât să pună punct relației, așa cum tânărul era violent”. Acesta ar fi amenințat-o inclusiv cu arma de foc. Precizările au fost făcute de reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

PCCOCS a raportat că un tânăr din Telenești a fost condamnat la 13 ani de închisoare, după ce ar fi exploatat sexual o adolescentă. Totodată, acesta va trebui să achite 200.000 lei în calitate de prejudiciu moral. Anterior, tânărul a fost plasat în arest.

„Tânărul din Telenești a făcut cunoștință cu adolescenta din Moldova pe rețeaua de socializare Instagram, în timp ce era în Germania. Potrivit declarațiilor adolescentei, aceștia au comunicat online și în 2019, însă pentru scurt timp, așa cum părinții ei obiectaseră asupra relației lor. Totuși după absolvirea gimnaziului și începerea studenției adolescentei, la finele lui 2021 aceștia au reluat comunicarea. Atunci, tânăra avea vârsta de 16 ani, iar tânărul cu vârsta de 20 ani a convins-o să-i trimită filmulețe cu caracter nud, pe Instagram și Messenger. Ulterior, acesta a revenit din Germania și a înregistrat (fără ca adolescenta să fie de acord) filmulețe în care aceștia întrețineau relații sexuale”, au comunicat reprezentanții PCCOCS.

Potrivit instituției, mai târziu, inculpatul a folosit înregistrările cu rol de manipulare a fetei – amenințând-o cu publicarea lor pe internet și trimiterea către rude și alte persoane apropiate ei – în cazul în care aceasta ar refuza să întrețină relații sexuale ori ar încerca să-l denunțe.

„Mai mult decât atât, acesta i-a făcut cadou un iPhone și și-a impus controlul asupra comunicărilor și conturilor ei. În iarna anului 2023, adolescenta a hotărât să pună punct relației, așa cum tânărul era violent (amenințând-o și cu arma de foc). Atunci inculpatul a reacționat prin trimiterea către părinții, cumetrii, vecinii adolescentei, prin intermediul aplicațiilor Instagram și Messenger, a mai multor fotografii cu conținut pornografic și filmulețe ale exploatării ei sexuale în propriul lui beneficiu. La primirea fișierelor, părinții adolescentei s-au deplasat la locul ei de trai și de studii, unde au discutat, după care au anunțat autoritățile”, au adăugat reprezentanții PCCOCS.

Acum, potrivit PCCOCS, tânărul rămâne în arest preventiv, aplicat în luna mai 2023. Suplimentar prejudiciului moral de 200.000 lei, Judecătoria Orhei, sediul Telenești, a dispus și achitarea de către inculpat a 15.000 lei în calitate de prejudiciu material. Până la devenirea definitivă a sentinței, inculpatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii – au precizat reprezentanții PCCOCS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: