Agricultorii au reluat protestul din fața parlamentului (LIVE NM)
Full Article 2 minutes read

Agricultorii au reluat protestul din fața parlamentului (LIVE NM)

În dimineața de 17 decembrie, agricultorii au reluat protestul din fața clădirii parlamentului. Zona este împânzită de polițiști, care țin manifestanții la distanță. NM transmite LIVE de la fața locului.

Demonstranții scandează „noi nu cedăm” și „jos trădătorii!”. Aceștia solicită demisia guvernului.

Deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a îndemnat parlamentarii din PSRM să iasă în fața protestatarilor și să le explice ce au votat în noaptea de 16 decembrie, înainte de a închide sesiunea de toamnă-iarnă a legislativului.

Agricultorii au reluat protestul din fața parlamentului (LIVE NM)

NM

Fermierii au protestat și pe 16 decembrie în fața clădirii legislativului. Unii dintre ei au urcat cu tractoarele chiar pe scările din fața clădirii. Polițiștii au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Ulterior, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că cel puțin 4 polițiști au fost răniți. Reprezentanții PSRM au declarat că violențele au fost provocate de PAS și Maia Sandu, care și-ar dori demisia guvernului Chicu.

Ulterior, în fața manifestanților a venit deputatul PAS Mihai Popșoi, care a anunțat că formațiunea va depune o moțiune de cenzură asupra activității guvernului Chicu. Un grup de reprezentanți ai agricultorilor a fost invitat la discuții cu fracțiunile parlamentare.

Seara, în fața manifestanților a venit președintele Comisiei parlamentare Agricultură și industrie alimentară, socialistul Radu Mudreac, care a anunțat că, în urma abrogării legii privind „furtul miliardului”, guvernul va obține suplimentar circa 900 de mln de lei, care ar urma să fie alocate în fondul de subvenționare a agricultorilor. De asemenea, cota TVA pentru anul 2021 va fi exclusă.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: