Alerte de raid aerian pe întreg teritoriul Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Alerte de raid aerian pe întreg teritoriul Ucrainei

Alerte de raid aerian au fost emise marţi la prânz pe întreg teritoriul Ucrainei, dar deocamdată nu au existat nici un fel de rapoarte privind noi atacuri ruseşti cu rachete, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

Oficialii ucraineni au făcut apel la prudenţă în urma avertismentului preşedintelui Volodimir Zelenski că Rusia ar putea pregăti noi atacuri la aproape o săptămână după ultimul val important de bombardamente cu rachete.

„Data trecută, ruşii şi-au deghizat lovitura sub forma unor zboruri de antrenament…Să vedem”, a remarcat Vitali Kim, guvernatorul regiunii Nikolaev (Mikolaiv), în sudul Ucrainei.

Forţele antiaeriene ale armatei ucrainene sunt pregătite să respingă un nou atac cu rachete din partea agresorului rus, a reacţionat un purtător de cuvânt al armatei aerului a Ucrainei, Iuri Ignat, citat de Ukrinform.

Amintim că, în dimineața de 29 noiembrie, vicepremierul Republicii Moldova Andrei Spînu a avertizat că, pe 29 și pe 30 noiembrie sunt posibile deconectări de energie electrică în Republica Moldova, din cauza atacurilor cu rachete lansate de Rusia în Ucraina. Ar fi pentru a treia oară când moldovenii rămân fără curent electric. NM a decis să elaboreze un set de recomandări, în cazul în care sunteți acasă sau în stradă în timpul așa numitului blackout.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: